Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në panairin e Punës, Karrierës dhe Ndërmarrësisë 2023

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në panairin e Punës, Karrierës dhe Ndërmarrësisë 2023

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në panairin e Punës, Karrierës dhe Ndërmarrësisë i cili u mbajtë në sallën 1 tetori. Në mesin e shumë ndërmarrjeve pjesëmarrëse në këtë panair prezenca e kolegjit “Pjetër Budi” kishte për qëllim ofrimin e mundësive dhe informacioneve rreth studimeve dhe mundësisë së punësimit në kolegjin “Pjetër Budi” Përmes këtij panari ne si kolegj treguam…

Read more

Stafi i Kolegjit “Pjetër Budi” shqyrton mundësitë e përdorimit të ChatGPT-së

Stafi i Kolegjit “Pjetër Budi” shqyrton mundësitë e përdorimit të ChatGPT-së

Kolegji “Pjetër Budi” shënoi një hap të rëndësishëm drejt përdorimit të teknologjisë së avancuar në sektorin e tij, duke mbajtur një mbledhje të veçantë për të diskutuar mundësinë e përdorimit të ChatGPT-së nga stafi i kolegjit, si dhe mundësinë e shfrytëzimit të saj për studentët dhe stafin akademik në të ardhmen. Në takimin fillestar, Zyrtari për IT, Erblin Pelaj, prezantoi…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” merr pjesë në Konferencën e ogranizuar nga Regional Challenge Fund – Fondi i Sfidave Regjionale

Kolegji “Pjetër Budi” merr pjesë në Konferencën e ogranizuar nga Regional Challenge Fund – Fondi i Sfidave Regjionale

Kolegji “Pjetër Budi” merr pjesë në Konferencën e ogranizuar nga Regional Challenge Fund – Fondi i Sfidave Regjionale, pjesëmarrja e kolegjit në këtë konferencë është si përfituese në thirrjen e parë. Fondi i Sfidave Rregjionale është një mekanizëm financimi i projektuar për të rritur aftësinë e punësimit të të rinjve dhe për të nxitur konkurrueshmërinë e ndërmarrjeve në shtetet e…

Read more

Drejtori i Zyrës për Pronësi Industriale në MTI, Isa Dukaj, ishte i ftuar special në Kolegjin “Pjetër Budi”

Drejtori i Zyrës për Pronësi Industriale në MTI, Isa Dukaj, ishte i ftuar special në Kolegjin “Pjetër Budi”

Isa Dukaj, drejtor i Zyrës për Pronësi Industriale në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë (MTI), ishte i ftuar special në Kolegjin “Pjetër Budi”. Ai mbajti një ligjëratë me temën “Mbrojtja dhe trajtimi i pronësisë industriale/intelektuale” në kuadër të lëndës “Ndërmarrësia” në nivelin Bachelor. Dukaj theksoi se të drejtat e autorit dhe pronësisë industriale/intelektuale janë të drejta të shenjta dhe të…

Read more

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” vizituan terminalin doganor ZBD Prishtina II

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” vizituan terminalin doganor ZBD Prishtina II

Vizita e studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” në terminalin doganor ZBD (zyra e brendshme doganore) Prishtina II ishte një eksperiencë e rëndësishme për ta në kuadër të lëndës “Sistemi Doganor”. Studentët, të shoqëruar nga profesori Fisnik Visoka, njohën procedurat e zhdoganimit të mallrave në një depo doganore publike të tipit A, specifikisht në depon doganore Intereuropa Kosova LLC. Në vizitë,…

Read more

Profesori Hashim Rexhepi mbajti ligjëratë në Kolegjin “Pjetër Budi” ku prezantoi temën “Menaxhimi i riskut në ndërmarrjet publike”

Profesori Hashim Rexhepi mbajti ligjëratë në Kolegjin “Pjetër Budi” ku prezantoi temën “Menaxhimi i riskut në ndërmarrjet publike”

Në kuadër të lëndës Menaxhimi i rriskut, në nivelin Master, drejtimi Menaxhment është mbajtur ligjërata e radhës nga ish Dekani i Kolegjit “Pjetër Budi” dhe ish Guvernatori i Bankës Qendrore Prof. Dr. Hashim Rexhepi, me temën ” Menaxhimi i riskut në ndërmarrjet publike”. Në kuadër të kësaj ligjerate u diskutua për Menaxhimin e rriskut në ndërmarrjet publike, auditimet publike, trustin…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” në bashkëpunim me “The Headhunter Karriera LLC” zhvillon një anketë mbi ndikimin e liberalizimit të vizave në tregun e punës në Kosovë.

Kolegji “Pjetër Budi” në bashkëpunim me “The Headhunter Karriera LLC” zhvillon një anketë mbi ndikimin e liberalizimit të vizave në tregun e punës në Kosovë.

The Headhunter Karriera LLC, kompania lidere në fushën e rekrutimit dhe shërbimeve profesionale të Burimeve Njerzore në Kosovë dhe rajonin e Ballkanit Perëndimor, në bashkëpunim me Kolegjin “Pjeter Budi” po zhvillon një anketë mbi ndikimin e mundshëm të liberalizimit të vizave në tregun e punës në Kosovë. Anketa ka për qëllim të kuptojë rreziqet dhe përfitimet e mundshme të liberalizimit…

Read more

Konferenca Shkencore Nderkombëtare në formë virtuale në temën e “Biznesit dhe Informatikes”

Konferenca Shkencore Nderkombëtare në formë virtuale në temën e “Biznesit dhe Informatikes”

Më datë 23 Shtator, 2021 Kolegji “Pjeter Budi” në bashkepunim me Institutin për Kerkime Shkencore në Ulqin, mbajti Konference Shkencore Nderkombëtare në formë virtuale në temën e “Biznesit dhe Informatikes”. Konferencën e udhëhoqi Prorektorja për Hulumtim, Mësim dhe Zhvillim Akademik Prof. Luljeta Aliu Mulaj, ndërsa në panel ishin profesorë nga dy institucionet: – Prof. Dr. Artan Haziri – Rektor në…

Read more

Konferencë për Biznes dhe Informatikë

Konferencë për Biznes dhe Informatikë

Thirrje për punime Kolegji “Pjeter Budi”, ka kënaqësinë të shpall thirrjen për Konferencën Shkencore Ndërkombëtare që do të mbahet në 23 Shtator 2021. Konferenca do të sjellë së bashku studiues, studentë dhe profesionistë në një vend, për të diskutuar sfidat aktuale, trendet dhe perspektivat nga spektri i ndryshëm. Konferenca do të organizohet në një tema të Biznesit dhe Informatikës. Konferenca…

Read more