Loading

Kategori: Aktivitete

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania me qendër në Strasburg, mbajtur më,11, 12, dhe 13 Qershor, në Universitetin Polis, në Tiranë.

Ky projekt është bashkë-financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian. Në këtë trajnim morën pjesë kolegje dhe universitete nga Gjenova, Parisi, Bukureshti, disa Institucione Private të Arsimit të Lartë nga Shqipëria si dhe Kolegji “Pjetër Budi”.
Kolegji “Pjetër Budi” në këtë trajnim ka marrë pjesë në cilësinë e trajnuesit ku ka prezantuar para një grupi të madh të kolegjeve dhe universiteteve metodat e përdoruara tash e sa vite në:
1. “Përshtatjen e Menaxhimit, stilit mësimdhënës dhe të nxënit, teknikat e aplikuara në ambiente të ndryshueshme”;
2. “Ofrimin e shërbimeve mbështetëse, rolin mbështetës dhe stafin administrativ”;
3. “Motivimim e studentëve, vetë reflektimin dhe angazhimin e tyre në procesin mësimor”.
Trajnimi është ndërlidhur me shërbimet E-learning, E-Service, Sitos, përmes të cilave stafi administrativ dhe ai akademik i Kolegjit “Pjetër Budi” është më i shpejtë në shërbimet e tij ndaj studentëve dhe më efektiv në përmbushjen e detyrave të tij. Prezantimi i Kolegjit “Pjetër Budi” u përcoll me interesim të madh nga pjesëmarrësit, duke dëshmuar se Kolegji “Pjetër Budi” viteve të fundit ka zhvilluar politika të sukseshme të menaxhimit prej të cilave mund të përfitojnë edhe kolegjet e universitetet e Shqipërisë dhe të rajonit.

Kolegji “PjetërBudi”, në këtë trajnim u përfaqësua nga Menaxheri i Përgjithshëm, z.Fitim Maçani dhe Profesori Nuhi Bllac

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Zyrtarë të EULEX-it mbajtën ligjëratë në kolegjin “ Pjetër Budi”

Robert Schofield dhe Gareth Reed, zyrtarë të EULEX-it, nga sektori i këshillimit doganor, mbajtën të hënën një ligjëratë për studentët e drejtimit Doganë dhe Shpedicion në Kolegjin “Pjetër Budi”.
Ata ndër të tjera folën për punën e EULEX-it në Doganë dhe menaxhimin e kufijve. Gjatë kësaj ligjërate u dhanë edhe shembuj konkretë lidhur me vlerësimin e riskut dhe me metodat dhe aparatet e ndryshme që përdoren për detektim.
Gareth Reed është këshilltar për Vlerësimin e Rreziqeve Doganore në EULEX, kurse Robert Schofield këshilltar për Hetimet Doganore.
Kjo ligjëratë e ekspertëve të EULEX-it është vazhdim i ciklit të ligjëratave të këtij misioni që po mbahen me studentët e Doganës dhe Shpedicionit, e që do të vazhdojnë edhe në muajt e ardhshëm.
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

U mbajt turniri në bowling

Hamdi Krasniqi, absolvent i drejtimit Doganë dhe Shpedicion është shpallur fitues i turnirit të bowlingut të Kolegjit “Pjetër Budi”, i cili u mbajt të hënën, më 24 qershor, në Prishtinë. Në vendin e dytë, ndërkaq, u rendit kryetari i Organizatës Studentore të “Pjetër Budit”, Ludvik Kërquku, po ashtu absolvent i drejtimit Doganë dhe Shpedicion.
Turniri tashmë tradicional është organizuar në kuadër të manifestimit Ditët e Hapura të “Pjetër Budit”
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Sylë Tahirsylaj mbajti një ligjëratë për studentët e “Pjetër Budit”

Prishtinë, 17 qershor

Prf.Dr. Sylë Tahirsylaj, drejtor i Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës, ka mbajtur një ligjëratë për studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”, lidhur me sistemin e monitorimit të ujërave sipërfaqësore, dheut dhe cilësisë së ajrit.
Gjatë kësaj ligjërate, Tahirsylaj ka ndarë me studentët disa nga punimet dhe hulumtimet që lidhen me cilësinë e ajrit në Kosovë.
Kjo ligjëratë është organizuar në kuadër të manifestimit Ditët e Hapura të “Pjetër Budit”, ku studentët kanë mundësinë të bashkëbisedojnë me ekspertë dhe personalitete të shquara të fushave të ndryshme.
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Ligjëratë për Nelson Mandelën në “Pjetër Budi”

Në shenjë të nderimit për njeriun që ia kushtoi gjithë jetën mesazheve të paqes dhe me rastin e vdekjes së tij, Kolegji “Pjetër Budi” organizoi një ligjëratë të hapur për jetën dhe veprën e Nelson Mandelës.

 

Në ligjëratë u tha se, vdekja e Mandelës është një humbje e madhe jo vetëm për Afrikën e Jugut, por edhe për gjithë njerëzimin. Mandela, i cili është angazhuar me dekada për luftën kundër apartheidit, për çfarë i vuajti 27 vjet burg, ishte dhe do të mbetet simboli i paqes, i lirisë dhe i barazisë. Ai ishte dhe mbetet simboli i përpjekjeve të përgjithshme njerëzore për një botë më të mirë dhe për një botë më të drejtë. Nelson Mandela do të mbetet inspirim për brezat që janë dhe për brezat që do të vijnë. Po ashtu, gjatë ligjëratës u prezantua edhe biografia e tij.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Russell: Mos u mësoni të jetoni me korrupsionin

Korrupsioni është një sëmundje. Nëse jetoni gjatë me korrupsionin, mësoheni me të. Një shoqëri e fuqishme, me energjinë e të rinjve mund të ndihmojë që qasja në vend të ndryshojë për të mirë. Kështu tha të mërkurën, në një ligjëratë para studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” Andrew Russell, Koordinator i OKB-së për Zhvillim dhe Përfaqësuesi i Përhershëm i UNDP-së në Kosovë.

“Në një kontekst tjetër, në një vend tjetër, një shoqëri vibrante ku rinia ishte forca shtytëse dhe kishte mundësi ta shpreh veten në mënyrë jo të dhunshme, është dëshmuar që kanë ndihmuar të ndryshojë qasja kulturore”.

Russell foli për zhvillimin njerëzor dhe ekonomik në Kosovë, duke u fokusuar në mundësitë për reduktimin e varfërisë dhe papunësisë.

“Pse kaq shumë varfëri në Kosovë? Keni varfëri, sepse keni korrupsion, sepse ilaçi nuk po gjendet, sepse sistemi arsimor nuk po sjell rezultatet e pritura, sepse lidershipi politik që ju e keni votuar beson që prioritet për Kosovën duhet të jetë ndërtimi i rrjetit të rrugëve dhe lidhja me rajonin”, u shpreh Russell. Sipas tij, mund të investohen miliona në rrugë, por nuk gjenden 200 mijë euro për ndihmë juridike falas për qytetarët që kanë nevojë për një gjë të tillë.

“Ju mund të voziteni rrugëve të bukura, por nëse keni nevojë për ndihmë juridike, mund të mos e siguroni atë”.

Ai foli edhe për probleme të tjera, me të cilat është ballafaquar Kosova që nga viti 1999.

“Procesi i gjatë i mbikëqyrjes ndërkombëtare dhe zhvillimet pas saj nuk ju kanë ndihmuar shumë në zhvillimin e vendit. Në vitin 1999 OKB ka instaluar misionin e saj administrativ në Kosovë dhe në Timorin Lindor. Por, Timori Lindor ka ecur me hapa shumë të shpejtë, sidomos nga viti 2003”.

Sipas Russell, mosqenia ende pjesë e OKB-së ka bërë që Kosova të mos ketë mundësi të shfrytëzojë shumë benefite. “Të jesh shtet i barabartë me të tjerët në kuadër të OKB-së nënkupton edhe mundësinë e përdorimit të fondeve të ndryshme për nevoja të ndryshme”.

Russell ka folur edhe për aktivitetet e UNDP-së, duke përmendur si projekte mjaft të rëndësishme dhe të suksesshme ato që kanë të bëjnë me ngritjen e kapaciteteve njerëzore dhe sjelljen në agjendë për herë të parë të çështjeve si korrupsioni, varfëria e zhvillimi njerëzor.

“Qëllimi ynë është që t’i ndihmojmë njerëzit e Kosovës, që t’i ngrisim kapacitetet në fusha të ndryshme, për një zhvillim të shpejtë”, theksoi Russell.

 

Ligjërata e Russellit u zhvillua në kuadër të Klubit të Debatit të Kolegjit “Pjetër Budi”, që funksionon tash pesë vjet me qëllim gjenerimin e debatit në shoqëri dhe kultivimin e mendimit kritik te studentët.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Kolegji “Pjetër Budi” pjesë e shënimit të Ditës së Tokës

Studentë të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë marrë pjesë në shënimin e Ditës së Tokës, që u organizua sot me një varg aktivitetesh në Prishtinë. Nëpërmjet prezantimit të ofertës së “Pjetër Budit”, në sheshin “Zahir Pajaziti”, si dhe pjesëmarrjes në organizim, studentët e Programit Menaxhimi i Turizmit dhe Hotelerisë promovuan dhe nxitën pjesëmarrjen qytetare në menaxhimin e mbeturinave dhe, po ashtu, do të jenë pjesë e promovimit të rrjetit “EcoFriend”, pjesë e të cilit është edhe Kolegji “Pjetër Budi”. 
Dita e Tokës festohet çdo 22 prill në më shumë se 75 vende të botës dhe nga më se 500 milionë njerëz. Zyrtarisht, Kombet e Bashkuara e caktuan 22 prillin si Dita e Tokës dhe muajin prill si muajin e tokës. Kjo ditë shënohen me qëllim ndërgjegjësimin sa më të madh të qytetarëve për rëndësinë e mbrojtjes së ambientit.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Ibrahim Nicaj zgjedhet kryetar i Parlamentit Studentor

Kolegji “Pjetër Budi” gjatë javëve të kaluar organizoi zgjedhjet studentore, ku morën pjesë studentët e drejtimeve të ndryshme, me këtë rast u bë zgjedhja e përfaqësuesve të të gjitha programeve që organizon Kolegji “Pjetër Budi”.
Ibrahim Nicaj, student i Programit Administrim Biznesi, është zgjedhur kryetar i Parlamentit Studentor të Kolegjit “Pjetër Budi”, me shumicë votash të përfaqësuesve të këshillave të programeve. Ndërkaq, nënkryetare është zgjedhur Azize Rama dhe sekretar Erblin Iberhysaj. Kështu, procesi i zgjedhjeve studentore në “Pjetër Budi” ka përfunduar dhe përfaqësuesit e zgjedhur janë zotuar se do të jenë të përkushtuar në organizimin sa më të mirë të aktiviteve dhe jetës studentore në përgjithësi.
Këto zgjedhje, të organizuara prej vitesh nga Kolegji ‘Pjetër Budi’, dëshmojnë punën dhe angazhimin e studentëve dhe stafit të Kolegjit për të krijuar mundësi, çasje dhe transparencë ndërmjet palësh. Përfaqësuesve të ri të studentëve, Kolegji ‘Pjetër Budi’ iu uron punë të mbarë dhe përfaqësim të denjë aktivitetet e studentëve dhe zotohet në vazhdimin e mbështetjes të cilën gjë Kolegji e ka bërë edhe më parë. Këshilli i studentëve sipas programeve është si në vijim: Këshilli i studentëve i programit Doganë dhe Shpedicion përbëhet nga: Ibrahim Deliu, Florian Aliu, Drenicë Zogaj, Mergime Bajrami, Jasmin Sylka dhe Lis Sahiti; Këshilli i studentëve i programit Administrim Biznesi përbëhet nga Anduenë Gashi, Duresa Mustafa, Gent Ukaj, Avni Mustafa dhe Fatime Krasniqi; Këshilli i studentëve i programit Menaxhim i Turizmit dhe Hotelerisë përbëhet nga Blerta Murseli, Dardan Makolli, Anita Bahtiri dhe Ukë Morina; dhe në fund, Këshilli i studentëve i programit Sigurime përbëhet nga Ilaz Kqiku dhe Ardit Breznica.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” fillojnë punën praktike organizuar nga Ministria e Financave

Kolegji “Pjetër Budi” para disa kohe ka zhvilluar një marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Financave për punën praktike të studentëve dhe tash do të fillojë me punë praktike grupi i katërt i studentëve të Kolegjit. Ky grup studentësh i përbërë prej pesë (5) vetëve do të zhvillojnë punën praktike të organizuar nga Ministria e Financave e cila do t’i sistemojë studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” nëpër agjencionet që janë nën menaxhimin e saj dhe njëkohësisht do t’iu jap nga një pagë simbolike. Kolegji “Pjetër Budi” përmes kësaj marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Finanacave ka pasur për qëllim që studentëve të vet t’iu jap mundësi sa më të shumta të zhvillimit të praktikës së punës në mënyrë që studentët të jenë sa më të përgatitur për tregun e punës me rastin e përfundimit të studimeve.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

Kolegji “Pjetër Budi” ndihmon SOS fshatrat e fëmijëve

Kolegji ‘Pjetër Budi’, si çdo vit tjetër që ndihmon fëmijët në nevojë, edhe këtë vit ndihmoi SOS fshatrat e fëmijëve. Kjo ndihmë hyn në kuadër të projektit që Kolegji ‘Pjetër Budi’ ka për veprimtari humanitare, me qëllim të vetëdijësimit dhe sensibilizimit të opinionit publik për fëmijët e braktisur dhe në nevojë dhe për përkrahjen që duhet dhënë atyre, veçanërisht në këtë kohë të festave kur ata kanë nevojë më shumë. Kolegji ‘Pjetër Budi’ me këtë rast ka blerë në SOS fshatrat e fëmijëve kartolina në masë dhe është duke i shpërndarë nëpër Institucione të ndryshme të Kosovës me rastin e festave të fundvitit, si nëpër Ministritë e Kosovës, nëpër institucione të ndryshme kulturore, artsitike dhe sportive, nëpër Ambasadat ndërkombëtare, si dhe nëpër organizatat joqeveritare, shoqëria civile dhe mediat. Në menaxhimin dhe mbarëvajtjen e këtij projekti ndihmesë të madhe dhanë edhe studentët e Kolegjit ‘Pjetër Budi’, sidomos në stilizimet artistike të tyre dhe shpërndarjen nëpër institucionet përkatëse. Ky projekt ka për qëllim që jo vetëm të përkrah SOS fshatrat e fëmijëve financiarisht, por edhe përmes dërgimit të kartolinave të tyre nëpër institucionet e Kosovës të ngritë nivelin e vetëdijes për përkrahje morale e materiale ndaj tyre për shkak se rrethanat shoqërore-politike tregojnë se nuk ekziston niveli i duhur i interesimit për ta. SOS fshatrat e fëmijëve jetojnë vetëm prej ndihmës së donacioneve dhe çdo investim përmirëson mirëqenien e tyre dhe është i mirëseardhur për ta. Ky projekt është vazhdim i projekteve humanitare që Kolegji ‘Pjetër Budi’ zhvillon ndaj grupeve të ndryshme në nevojë, më parë Kolegji ka zhvilluar aktivitete që kanë ndihmuar fëmijët më sindromin doën dhe ata me autizëm, sikur që edhe ka ndarë bursa për shoqatën e të verbërve dhe i ka ndihmuar studentët e saj në studimet e tyre përmes digjitalizit të ligjëratave dhe me mjete të tjera elektrike të nevojshme për ta

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Share this:

https://www.facebook.com/KolegjiPjeterBudi/?_rdc=1&_rdr
https://www.facebook.com/KolegjiPjeterBudi/?_rdc=1&_rdr
https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/