Bordi Drejtues

Drejtor i Bordit të Kolegjit “Pjetër Budit”, Prishtinë

Besim Ajeti ka titullin Master në Fakultetin e Arteve, Dega Aktrim, Universiteti “Hasan Prishtina”, Prishtinë 2010-2017. Ka themeluar: • 1997 – Teatri Alternativ i Prishtinës; • 2002 – Festivali i Filmit të Kosovës “Hyjnesha në Fron”, (www.festfilkosova.com); • 2005 – Kolegjin “Pjetër Budi”, aktualisht Drejtor i Bordit (www.pjeterbudi-edu.com); • 2020, qershor, njëri nga themeluesit e Virtual Theatre Kososvo-Webiater; Ka realizu mese 30 role si aktor në shfaqje teatrale, filma artistike, seriale televizive; Producent dhe regjisor i disa show televizive, koreodrama, shfaqje teatrale, dokumentarë etj. I vlerësuar lart si aktor nga kritika në festivale të ndryshme. I fundit dhe shume i rënëdsishëm është qmimi për aktorin më të mirë në London International Film Festival 2020 për rolin kryesor në filmin Un’Ati- I’Father me regji të Mark Norfolk (https://www.filmfestinternational.com/best-lead-actor-in-a-foreign-language-film-antwerp-iff-2020/) Besim Ajeti është model i bashkëshortit të mirë dhe baba i shkëlqyeshëm i tre fëmijëve, Anëzotikës, Uliksit dhe Katerinës.

Nuhi Rexhepi

Anëtar Nderi i Bordit të Kolegjit “Pjetër Budi” nga Korrik 2015. Dekani i Kolegjit “Pjetër Budi” – 01 Tetor 2012 – 30 Qershor 2015 Anëtar i Senatit të Universitetit të Prishtinës, në dy mandate 1994-1997, 1997-2000 Shef i Departamentit të Letërsisë: 1998-2000 Prodekan i Fakultetit Filologjik në dy mandate: 2001-2004 Dekan i Fakultetit Filologjik: 2004 -2009 Anëtar i Bordit të Universitetit të Prishtinës: 2001-2003 Anëtar i Bordit të RTK-së si përfaqësues i Universitetit të Prishtinës 2001-2009 Pjesëmarrje në konferenca shkencore brenda dhe jashtë vendit: Prishtinë, Tiranë, Shkup, Tetovë, Budapest Artikuj profesionalë rreth Gjuhës dhe Letërsisë në gazetat profesionale Artikuj shkencorë të interpretimit të problemeve të Letërsisë në revistat shkencore “Seminari Ndërkombëtar i Gjuhës, Letërsisë dhe Kulturës dhe Filologjisë Monografia “Letërsia Shqiptare në librat shkollorë 1945-1990”, Prishtinë, 2002 Mentor i kandidatëve për master, kandidatëve për PhD i më shumë se 50 të diplomuarve.

Hashim Rexhepi

Anetar i Bordit drejtues në Kolegji “Pjeter Budi” qe nga 2015. 2014 – Doktor ne shkencën e sigurimeve-  Universiteti “Shën Klementi” – Ohër, Maqedoni (Doktor i shkencave te sigurimeve)

Arsimimi:

1975 – 1979 – Universiteti i Prishtinës; Fakulteti Ekonomik – Prishtinë,  2007 – 2009 – Magjistratura ne shkencën e sigurimeve, Universiteti i Shën Klementit – Ohër, Maqedoni (Magjistër). 2014 – Doktoratura ne shkencën e sigurimeve, Universiteti “Shën Klementi” – Ohër, Maqedoni (Doktor i shkencave te sigurimeve). Profesor në Kolegjin “Pjetër Budi nga 2014, ligjërues i lendeve te sigurimeve dhe menaxhmentit; Dekan i Kolegjit “Pjeter Budi” Korrik 2015 deri shtator 2018., Këshilltar i lartë ne STAR BROKER Shkurt 2016 – aktualisht Kryetar i Bordit Drejtues dhe Drejtor i përgjithshëm i kompanisë se sigurimeve “Albsig” sh.a Shkup – Maqedoni, dhjetor 2012 – maj 2015. Përgjegjës për menaxhimin e kompanisë se sigurimeve Albsig Korporata “Arena Group” – Prishtine, Shkurt 2011 – shtator 2012 Drejtor i përgjithshëm përgjegjës për menaxhimin e korporatës te përberë nga 9 kompani private te suksesshme ne Kosove. Ligjerues në Universitetin “Pjetër Budi” 2009-2012 Guvernator i Bankës Qendrore të Kosovës mars 2008 – korrik 2010 Përgjegjës për menaxhimin e përgjithshëm te Bankës Qendrore te Kosovës. Autoriteti Qendror Bankar i Kosovës (CBAK)- Zëvendës Drejtor i Përgjithshëm për Mbikëqyrje Financiare Përgjegjës për mbikëqyrjen e institucioneve financiare siç janë bankat, sigurimet, pensionet dhe institucionet Mikro-financiare, shkurt 2006 – 2008. Autoriteti Qendror Bankar i Kosovës janar 2004- shkurt 2006 Zyrtar i lartë i Mbikëqyrjes Autoriteti Bankar i Kosovës mars 2003 – janar 2004 Drejtor i Departamentit për Licencimin dhe Mbikëqyrjen e Kompanive të Sigurimit në Kosovë Zyra Statistikore e Kosovës (ZSK) dhjetor 2002 – mars 2003 Prishtinë Kryeshef Ekzekutiv Zyra Statistikore e Kosovës (ZSK) gusht 1999 – dhjetor 2002 Prishtine Zëvendës i Zyrtarit të Lartë Ekzekutiv i avancuar më vonë në Bashkë-Drejtor Kompania e Sigurimeve “DRINI” shtator 1998 – mars 1999 Prishtinë Drejtor i filialit në Prishtine. Ndërmarrja tregtare “Celina Commerce” dhe “Protrade” 1991- 1998 Prizren Themelues dhe Drejtor i kompanisë. Enti Statistikor i Kosovës, prill 1990 – shtator 1990 Zëvendës drejtor i ESK i emëruar nga Kuvendi i Kosovës Kryetar i Organizatës Federale të Rinisë së RSFJ 1986-1988 Përgjegjës për organizimin, menaxhimin dhe koordinimin e aktiviteteve të Kryesisë si dhe organizatave të rinisë te gjashtë republika dhe dy krahinat e ish RSFJ.

Ibish Mazreku

Diplomë / Doktoraturë, Doktor i Shkencave në Fushën e Sigurimeve (Dr. Sci.) Shtator 2007 – Shtator 2009- Universiteti “Shën Klementi” Manastir, Fakulteti i Shkencave Organizative, Ohër, Republika e Maqedonisë, 02 Tetor 2017 – proces, Projekti i Kërkimit Post-Doktoral Sigurimi dhe Menaxhimi i Rrezikut Universiteti i Maltës – Fakulteti i Menaxhimit Ekonomik dhe Kontabilitetit (FEMA), Asistent Profesor i Shkencave Ekonomike (Docent) Universiteti për Menaxhimin dhe Turizmin, Republika e Maqedonisë, Shkup, 2011. Prorektor për Marrëdhëniet Ndërkombëtare dhe Sigurimin e Cilësisë dhe Universiteti “Haxhi Zeka” nga 23.03.2017 -aktual Profesor i Asociuar Universitetit të Maltës FEMA-s Profespr i Kolegji “Pjeter Budi”, Nëntor 2007 – Qershor 2012; Kompania e Sigurimeve “Dukagjini” Nëna Therasa rr 33, 10000 Prishtinë. Kosovë-Zëvendës Përgjithshëm i Drejtor, Nëntor 2008 – Qershor 2010 Banka Qendrore e Kosovës (BQK), rr. Garibaldi 33, 10000 Prishtinë Kosovë – Drejtor i Drejtorisë së Sigurimit dhe Mbikëqyrjes Pensionale, Mars 2004 – Tetor 2008 Kompania e Sigurimeve “Dardania” Sylejman Vokshi rr. 4, 10000, Prishtinë, Kosovë-Zëvendës Drejtor Menaxhues – Korrik 2000 – Maj 2003.

Anila Mustafa u lind më 23.10.1996, në Prishtinë. Ka mbaruar Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, ku është vlerësuar si studente e dalluar e gjeneratës 2015- 2019 dhe është në prag të përfundimit te Masterit në Shkencat Juridike – Civile, në Universitetin e Prishtinës. Ka përvojë pune nga viti 2016, ka qenë e angazhuar si praktikante në Gjykatën Themelore të Prishtinës pastaj edhe në Gjykatën e Apelit të Kosovës. Anila ka qenë pjesë e programeve të ndryshme të USAID-it që janë implementuar në Sistemin e Drejtësisë së Kosovës, si National Center for State Courts (NCSC) dhe Justice System Strengthening Program in Kosovo (JSSP). Ka punuar edhe në një zyre noteriale në Prishtinë. Anila ka marrë pjesë në përpilimin e platformës e-gjykata, në kuadër të Organizatës Joqeveritare “FOL” dhe është bashkëperpiluese e “Platformë politikash nga te rinjte e Komunes se Prishtines“ Anila është fituese e garës “Kërko llogari” e organizuar nga Ambasada Britanike e Prishtinës dhe KDI (Kosovo Democratic Institute) dhe sëfundi është bursiste e Fondacionit Gjerman “Konrad-Adenauer-Stiftung”. Nga Shkurti 2020, është në pozitën e Sekretarës së Përgjithshme në Kolegjin “Pjeter Budi”, dhe po ashtu antare e Bordit të Kolegjit .

Emri dhe MbiemriCV
Nuhi Rexhepi – Profesor AkademikShkarko
Fitim Maqani - ProfesorShkarko
Artan Haziri – Rektor i KolegjitShkarko
Armond Vrenezi – Përfaqesuesi i StudentëveShkarko