Drejtori i Thesarit të Kosovës ndau njohuritë e tij në kuadër të lëndës “Menaxhimi i Financave Publike”

Drejtori i Thesarit të Kosovës ndau njohuritë e tij në kuadër të lëndës “Menaxhimi i Financave Publike”

Në kuadër të lëndes së Menaxhimit të Financave Publike, eksperti i njohur në fushën e menaxhimit të buxhetit të Kosovës, Z. Nystret Koca, u ftua për të ndarë përvojën dhe njohuritë e tij në këtë fushë.  Z. Koca, i cili është edhe drejtor i përgjithshëm të Thesarit të Kosovës, paraqiti një ligjëratë të pasur me shume informacione, duke ofruar një…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Sindikatën e Pavarur të Doganës së Kosovës.

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Sindikatën e Pavarur të Doganës së Kosovës.

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar sot një memorandum bashkëpunimi me Sindikatën e Pavarur të Doganës së Kosovës. Qëllimi i këtij memorandumi është bashkëpunimi i ndërsjellë për shkëmbimin e personelit akademik/profesional në fusha të caktuara, bashkëpunim në konferenca, trajnime dhe mbajtjen e praktikave nga studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”. Në këtë memorandum parashihet që Kolegji “Pjetër Budi” të ofrojë përfitime speciale…

Read more

Mbahet takim për zhvillimin e metodave të mësimit dhe digjitalizimin në Kolegjin “Pjetër Budi”

Mbahet takim për zhvillimin e metodave të mësimit dhe digjitalizimin në Kolegjin “Pjetër Budi”

Sot, stafi akademik dhe administrativ i Kolegjit “Pjetër Budi” mbajti një takim të veçantë bashkë me rektorin Sabri Klaiqi. Qëllimi kryesor i këtij takimi ishte të shqyrtohen dhe diskutohen metodat e mësimit, si dhe hapat për përparimin në fushën e digjitalizimit në institucionin arsimor. Rektori Klaiqi, duke hapur ngjarjen, theksoi rëndësinë e këtij takimi dhe ndërthurjen e idesë së zhvillimit…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” priti në takim përfaqësuesit e Kosovo United States Alumni(KUSA)

Kolegji “Pjetër Budi” priti në takim përfaqësuesit e Kosovo United States Alumni(KUSA)

Kolegji “Pjetër Budi” sot priti në takim përfaqësues nga Kosovo United States Alumni(KUSA), ku u njoftua në lidhje me Programin e granteve për mbështetjen e universiteteve për vitin akademik 2023/24. Objektivat e kësaj thirrje për propozime(oferta) ishin: Në këtë takim, Kolegji “Pjetër Budi” falenderoj përfaqësuesit e KUSA për bashkëpunimin e suksesshëm ndër vite, si dhe shprehu interesimin dhe gatishmërinë për…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” mbajti Konferencën Finale të financuar nga  Ambasada Amerikane në Prishtinë 

Kolegji “Pjetër Budi” mbajti Konferencën Finale të financuar nga  Ambasada Amerikane në Prishtinë 

Kolegji “Pjetër Budi” ka mbajtur Konferencën Finale me temën “Rritja e kapaciteteve të të diplomuarve për transferim të lehtë në tregun e punës në fushën e industrisë së Doganave dhe Shpedicionit”. Ky projekt është financuar nga  Ambasada Amerikane në Prishtinë, administruar nga KUSA dhe implementuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. Rektori i Kolegjit “Pjetër Budi,” prof. dr. asoc. Sabri Klaiqi, shpalli…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” pati kënaqësinë të mirëpresë për vizitë trajnerin e klubit FC Bayern në hendboll, Fadil Kqiku

Kolegji “Pjetër Budi” pati kënaqësinë të mirëpresë për vizitë trajnerin e klubit FC Bayern në hendboll, Fadil Kqiku

Kolegji “Pjetër Budi” pati kënaqësinë të mirëpresë për vizitë trajnerin e klubit FC Bayern në hendboll, Fadil Kqiku.Trajneri Kqiku ka arritur sukses të paprekshme të triumfeve në këtë sport, jo vetëm në Gjermani, por edhe në skenën evropiane ku në 22 ndeshje ka regjistruar 22 fitore. Suksesi i z. Kqiku është rezultat i përkushtimit dhe sakrifices së bërë gjatë viteve…

Read more

Në hulumtimin mbi ndikimin e mundshëm të liberalizimit të vizave, 34% e të anketuarve kanë deklaruar se do të kërkojnë mundësi pune jashtë vendi

Në hulumtimin mbi ndikimin e mundshëm të liberalizimit të vizave, 34% e të anketuarve kanë deklaruar se do të kërkojnë mundësi pune jashtë vendi

Kolegji “Pjetër Budi” në bashkëpunim me kompaninë “The Headhunter Karriera LLC” – Kosovë, ka kryer një hulumtim mbi ndikimin e mundshëm të liberalizimit të vizave në tregun e punës në Kosovë. Qëllimi i këtij kërkimi ishte ndikimi potencial që liberalizimi i vizave mund të sjellë në tregun e punës në Kosovë. Ky hulumtim ka përfshirë gjithsej 1433 pjesëmarrës, nga grupe…

Read more

Sa jemi të gatshëm për Inteligjencën Artificiale?

Sa jemi të gatshëm për Inteligjencën Artificiale?

Stafi i Kolegjit “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në dy aktivitete gjatë kësaj jave: trajnimin “ChatGPT dhe implikimet e tij” dhe simpoziumin “Artificial Intelligence Kosovo”. Trajnimi “ChatGPT dhe implikimet e tij” u organizua nga Oda Ekonomike Gjermane dhe u trajtuan tematika të lidhura me përdorimin e ChatGPT-së si një asistent dixhital. Në trajnim u diskutua gjithashtu rreth mbrojtjes së të…

Read more

Mbahet punëtoria për finalizimin e kurrikulës

Mbahet punëtoria për finalizimin e kurrikulës

Në Kolegjin “Pjetër Budi” u mbajt punëtoria për finalizimin e kurrikulës. Punëtoria filloi me trajnimin nga Prof.Dr. Gökçen Öğrük Maz nga Universiteti Wesleyan Texas, e cila theksoi se si detyrat e dizajnuara në mënyrë transparente mund të ofrojnë mundësi të barabarta për të gjithë studentët për të arritur sukses. Ajo gjithashtu theksoi se metodat e mësimdhënies dhe të mësimit transparente…

Read more