How ready are we for Artificial Intelligence?

How ready are we for Artificial Intelligence?

The staff of “Pjetër Budi” College participated in two events this week: the training on “ChatGPT and its implications” and the symposium “Artificial Intelligence Kosovo”. The training on “ChatGPT and its implications” was organized by the German Economic Chamber, focusing on the use of ChatGPT as a digital assistant. Data protection and intellectual property played an important part of the…

Read more

In the frame of the project: “Increasing graduates’ capacities for smooth transfer to labour market in the field of Customs and Freight Forwarding industry”,the workshop on Curriculum Revision was held on 30 of March, 2023 at “Pjeter Budi” College.

In the frame of the project: “Increasing graduates’ capacities for smooth transfer to labour market in the field of Customs and Freight Forwarding industry”,the workshop on Curriculum Revision was held on 30 of March, 2023 at “Pjeter Budi” College.

In the frame of the project: “Increasing graduates’ capacities for smooth transfer to labour market in the field of Customs and Freight Forwarding industry”,the workshop on Curriculum Revision was held on 30 of March, 2023 at “Pjeter Budi” College. The working group for Curriculum Revision is composed of different representatives: International expert from U.S. University, local experts, academic staff, representatives…

Read more

A training with academic staff of the “Pjeter Budi” College was held on the topic of Revision of curriculum

A training with academic staff of the “Pjeter Budi” College was held on the topic of Revision of curriculum

On 16.03.2023, as part of the “University Support Grants Program,” a training with the academic staff of the “Pjeter Budi” College was held on the topic of Revision of curriculum based on good practices and latest trends in the field of Customs and Freight forwarding. Participants in the training discussed possibilities of including new courses in the study program and…

Read more

Professors from “Pjeter Budi” College are participating in the workshop organized by USAID

Professors from “Pjeter Budi” College are participating in the workshop organized by USAID

Professors from “Pjeter Budi” College are participating in the workshop organized by The United StatesAgency for International Development (USAID) in the field of scientific research: “Key challenges andopportunities facing the local research market in Kosovo”, with representatives of civil society, theprivate sector, academia, the donor community, and the Government of Kosovo to collaboratively discussKosovo’s research market. In the context of…

Read more

Pjeter Budi” College participated in the Seminar for Methodology and Criterias for publishing in SCOPUS and WoS Platform

Pjeter Budi” College participated in the Seminar for Methodology and Criterias for publishing in SCOPUS and WoS Platform

On 13th of April, staff from “Pjeter Budi” College participated in the Seminar for Methodology and Criterias for publishing in SCOPUS and WoS Platform. Presenter in the seminar was delivered by Krzysztof Szymanski, research intelligence officer, Elsevier BV. Internal workshops will be organized by the College to further disseminate the information with internal academic staff.

Read more

To help a family in need, on the occasion of Eid al-Fitr”

To help a family in need, on the occasion of Eid al-Fitr”

They started with an idea “To help a family in need, on the occasion of Eid al-Fitr”.The Head of the Student Parliament  Armond Vrenezi, and the two vice heads Bardha Kelmendi, Albin Krasniqi, three students of “Pjetër Budi” College took the initiative to help a family in need, where they found support from students and staff of the College.These students…

Read more

Zyrtarë të EULEX-it mbajtën ligjëratë në kolegjin “ Pjetër Budi”

Zyrtarë të EULEX-it mbajtën ligjëratë në kolegjin “ Pjetër Budi”

Robert Schofield dhe Gareth Reed, zyrtarë të EULEX-it, nga sektori i këshillimit doganor, mbajtën të hënën një ligjëratë për studentët e drejtimit Doganë dhe Shpedicion në Kolegjin “Pjetër Budi”. Ata ndër të tjera folën për punën e EULEX-it në Doganë dhe menaxhimin e kufijve. Gjatë kësaj ligjërate u dhanë edhe shembuj konkretë lidhur me vlerësimin e riskut dhe me metodat…

Read more

U mbajt turniri në bowling

U mbajt turniri në bowling

Hamdi Krasniqi, absolvent i drejtimit Doganë dhe Shpedicion është shpallur fitues i turnirit të bowlingut të Kolegjit “Pjetër Budi”, i cili u mbajt të hënën, më 24 qershor, në Prishtinë. Në vendin e dytë, ndërkaq, u rendit kryetari i Organizatës Studentore të “Pjetër Budit”, Ludvik Kërquku, po ashtu absolvent i drejtimit Doganë dhe Shpedicion. Turniri tashmë tradicional është organizuar në…

Read more

Sylë Tahirsylaj mbajti një ligjëratë për studentët e “Pjetër Budit”

Sylë Tahirsylaj mbajti një ligjëratë për studentët e “Pjetër Budit”

Prishtinë, 17 qershor Prf.Dr. Sylë Tahirsylaj, drejtor i Institutit Hidrometeorologjik të Kosovës, ka mbajtur një ligjëratë për studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”, lidhur me sistemin e monitorimit të ujërave sipërfaqësore, dheut dhe cilësisë së ajrit. Gjatë kësaj ligjërate, Tahirsylaj ka ndarë me studentët disa nga punimet dhe hulumtimet që lidhen me cilësinë e ajrit në Kosovë. Kjo ligjëratë është organizuar…

Read more