Professors from “Pjeter Budi” College are participating in the workshop organized by USAID

Professors from “Pjeter Budi” College are participating in the workshop organized by USAID

Professors from “Pjeter Budi” College are participating in the workshop organized by The United StatesAgency for International Development (USAID) in the field of scientific research: “Key challenges andopportunities facing the local research market in Kosovo”, with representatives of civil society, theprivate sector, academia, the donor community, and the Government of Kosovo to collaboratively discussKosovo’s research market. In the context of…

Read more

Pjetër Budi College organizes free training in the field of Practical Accounting for Kosovo

Pjetër Budi College organizes free training in the field of Practical Accounting for Kosovo

Pjetër Budi College organizes free training in the field of Practical Accounting for Kosovo graduates as well as for current students of the College.The training will last 1 month and will be held every Thursday, from 14:00 – 16:00, with trainer prof. Hysen Prekupni – director of the company AAFIT SHPK.At the end of the training, participants will be provided…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania me qendër në Strasburg, mbajtur më,11, 12, dhe 13 Qershor, në Universitetin Polis, në Tiranë. Ky projekt është bashkë-financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian. Në këtë trajnim morën pjesë kolegje dhe universitete nga Gjenova, Parisi, Bukureshti, disa Institucione Private të…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” organizon kurs shtesë për IT

Kolegji “Pjetër Budi” organizon kurs shtesë për IT

Njoftohen të gjithë studentët e të gjitha programeve të Kolegjit “Pjetër Budi”, të cilët janë të interesuar për çështje të ndryshme të IT-së (si për formatizimin e kompjuterëve, riparime të ndryshme në hardver, për ndërrimin e HDD memories, etj.) se Kolegji “Pjetër Budi” me datë 21.12.2017, ditë e enjte, prej orës 16:00, fillon organizimin e një kursi shtesë për IT…

Read more

Trajnime në kolegjin “Pjetër Budi”. Apliko tani!

Trajnime në kolegjin “Pjetër Budi”. Apliko tani!

Kolegji “Pjetër Budi” ofron  trajnime të hapura për të gjithë të interesuarit që duan të certifikohen në ECDL (European Computer Driving License) . Trajnimet fillojnë të mbahen në  1 Qershor 2016 në sallën e teknologjisë informative të Kolegjit.  Për informacione shtesë shkruani në adresën: [email protected]  TRAJNIMET TJERA:  PREZANTIMI NË POWER POINT (moduli bazik): Trajnimi zgjat 3 ditë nga 1 orë…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” arrin marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Podgoricës

Kolegji “Pjetër Budi” arrin marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Podgoricës

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Malit të Zi. Marrëveshja e nënshkruar nga dekanët përkatës, Prof. Dr. Hashim Rexhepi dhe Prof. Dr. Ana Lalevic Filipovic konsiston në bashkëpunimin ndërinstitucional në shumë fusha akademike dhe zhvillimore, si: shkëmbim i studentëve dhe stafit akademik, projekte të përbashkëta hulumtimi shkencor, programe të përbashkëta studimore, projekte të…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” hapi Qendrën Trajnuese për modulet e ECDL-së

Kolegji “Pjetër Budi” hapi Qendrën Trajnuese për modulet e ECDL-së

Me qëllim të avancimit të studimeve akademike, Kolegji “Pjetër Budi” dhe ECDL Kosova (European Computer Driving License) kanë nënshkruar sot Marrëveshjen për themelimin e Test Qendrës së ECDL-së, ku krahas studentëve të Kolegjit , 7 modulet e teknologjisë informative do të mund ti kryejnë edhe të rinjtë e tjerë nga Kosova e rajoni.   “Qendra e trajnimeve do të funksionalizohet…

Read more

Tryezë për rolin e doganave në proceset integruese

Tryezë për rolin e doganave në proceset integruese

Shteti i Kosovës duhet të punojë që të krijojë mjedis të favorshëm për zhvillimin e biznesit, tërheqjen e investimeve të huaja dhe zhvillim të qëndrueshëm ekonomik. Në këtë kontekst, Dogana e ka rolin e vet të rëndësishëm, si institucion i zbatimit të ligjit. Kështu u tha gjatë tryezës debatuese “Roli i doganave në proceset integruese”, të organizuar nga Kolegji “Pjetër…

Read more