• All
 • Activities
 • Debate
 • Education
 • Library
 • Logos
 • Magazine
 • NEWS
 • NEWSLETTER
 • Prospective Students
 • Scientific events and activities
 • Students
 • Symposiums
 • Training
 • Uncategorized

Conference on Business and Informatics

“Pjeter Budi” College, has the pleasure to announce the call for the International Scientific Conference that will be held in September 23, 2021.   The conference will bring together researchers, students, professionals in one place, to discuss the current challenges, trends and perspectives from different spectrums.  The conference will be organized on the topic of Busines and Informatics. The conference…

Pjetër Budi College organizes free training in the field of Practical Accounting for Kosovo

Pjetër Budi College organizes free training in the field of Practical Accounting for Kosovo graduates as well as for current students of the College.The training will last 1 month and will be held every Thursday, from 14:00 – 16:00, with trainer prof. Hysen Prekupni – director of the company AAFIT SHPK.At the end of the training, participants will be provided…

Debate with the students of “Pjetër Budi” College

On Thursday, 27.05.2021 at 15:30, in a debate with the students of the College “Pjetër Budi” will be invited the Advisor to the General Director and the Head of the Compliance Department in the Insurance Company ELSIG, Mr. Sokol Berisha.

Debate with our students and with the owner of the company Meka Halal Food, Mr. Burim Piraj

Debate with our students and with the owner of the company Meka Halal Food, Mr. Burim Piraj

“Pjetër Budi” College organizes a debate with students,

Tomorrow, on 20.05.2021, “Pjetër Budi” College organizes a debate with students, where the guest is the owner of the company “Meka Halal Food” Mr. Burim Piraj.

A debate with the Head of the Kosovo Producers Club, Mr Berat Mustafa

Students of “Pjetër Budi” College under the moderation of the rector prof.ass.dr Artan Haziri, held a debate with the Head of the Kosovo Producers Club, Mr. Berat Mustafa.

Another collaboration deal comes to our students!

Another collaboration deal comes to our students! This time, “Pjeter Budi” College has signed a cooperation agreement with the Kosovo Security Bureau, the main focus of which is student internships and the training organizations with the interest to the students of the College. There will be such agreements on an ongoing basis, with the sole purpose: students training!

Announcement for the beginning of the second semester_ the academic year 2020/2021

Dear students, We inform you that on March 1, 2021, the second semester for the academic year 2020/2021 will begin. Based on the recent decision of the Government of Kosovo to facilitate measures related to the Covid Pandemic 19, the learning process will begin to develop with physical participation in the College classes. Attached find the decision. We will follow…

Online Training : PUBLIISHING ARTICLES IN HIGH IMPACT FACTOR JURNALS: PRESPECTIVES OF SCOPUS AND WEB SCIENCE .

Today, on February 2, “Pjetër Budi” College organized a training with Prof. Dr. Huseyin Uzunboylu – Head of (Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akredasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK)) – Higher Education Planning, Auditing, Accreditation and Coordination Board (YÖDAK) in Cyprus.   Participants in the training were, students, academic staff, College management and administrative staff. Some of the participants were also online on the…

Training : Publishing Articles in High impact factor journals : Prespectives of Scopus and Web Science

On February 2nd 2021, starting from 10 am  “Pjeter Budi” College organizes the next training from:  Prof. Dr. Huseyin Uzunboylu – Leader of the Planning Board, Audit, Accreditation and Coordination of Higher Education (YÖDAK) in North Cyprus. The Training subject is: PUBLISHING ARTICLES IN HIGH IMPACT FACTOR JOURNALS: PERSPECTIVES OF SCOPUS AND WEB OF SCIENCE

Training on Soft Skills held at “Pjeter Budi” College.

On 27th of January, 2021 there were held training for students and alumni of College “Pjeter Budi”on Soft Skills. The topics covered were:- Motivation in Career, by Mr. Bajram Fusha – Slovenian Chamber of Kosovo- Presentation Skills, by Prof. Luljeta Aliu, Vice-rector of Pjeter Budi College- Future Professions, by Prof. Luljeta Aliu, Vice-rector of Pjeter Budi College By the end of the…

COMPETITION FOR ELECTION / RE-ELECTION OF ACADEMIC STAFF

“Pjeter Budi” College, based on the Law on Higher Education (Law no. 04 / L-037) and based on the Regulations and Statute of “Pjeter Budi” College, announces this: COMPETITION FOR ELECTION / RE-ELECTION OF ACADEMIC STAFF PETER BUDI COLLEGE 7 Teachers – Field of Economics Conditions for application: The conditions for application and selection of academic staff are provided by…

Another Cooperation Agreement was signed today at “Pjeter Budi” College

Today, 16.12.2020, the Rector of the College “Pjeter Budi” – Artan Haziri and the Secretary General of the College – Anila Mustafa, received a delegation from the Kosovo Chamber of Hotel and Tourism, led by the President, Mr. Hysen Sogojeva . On this occasion, a Memorandum of Understanding was signed, which aims to engage students of “Pjeter Budi” College, Department…

“PJETËR BUDI” COLLEGE AND “ILLYRIA LIFE” JSC SIGN MOU

On 10.12.2020, a Memorandum of Cooperation was signed between the College “Pjeter Budi” – Prishtina and the Life Insurance Company Illyria Life Sh.a. The main purpose of this memorandum is the employment of 20 students of the College “Pjeter Budi” in order to exchange experiences and professional information in the field of common interest. Such cooperation agreements are aimed at…

Dita e çlirimit të Kosovës, 12 Qershori!

Dita e çlirimit të Kosovës 12 Qershori, paraqet një ditë të veçantë të historisë së Kosovës të krijuar me sakrificën sublime të popullit dhe me shpirtin e madh e human të botës së përparuar, që parandaloi një epokë të rëndë të gjenocidit e të përhumbjes dhe që riktheu forcën e shpresës.

Ish-studentja e Kolegjit “Pjetër Budi”, Selma Miftari punësohet në Gjermani

Ish-studentja e Kolegjit “Pjetër Budi”, Selma Miftari është njëra nga shumë studentët që Kolegji “Pjetër Budi” i ofroi mundësi për studime cilësore të cilat do ta dërgonin edhe deri tek punësimi. Selma ka fituar punë me kontratë 2 vjeçare në një firmë në Hamburg të Gjermanisë,  në departamentin e  Exportit – Importit. Selma ka filluar procesin e njohjes dhe nostrifikimit…

Former student of “Pjetër Budi” college, Sellma Miftari is employed in Germany.

The former student of the “Pjetër Budi” College is one of the many students that “Pjetër Budi” College offered opportunities for qualitative studies which would also be sent to employment.Sellma has earned a job at a firm in Essen- Germany, she works in the Export – Import department. Sellma has won a 2 year contract with the possibility of continuation…

Urime “Dita e Evropës”

Urime “Dita e Evropës” të gjithë qytetarëve të Republikës së Kosovës, ndonëse ende jemi të pa integruar në familjen evropiane, ne po festojmë ditën e Evropës. Festojmë mbi të gjitha për vlerat demokratike dhe të qytetarisë, të cilat shoqëria jonë i gëzon. Urime! Sipas kalendarit të festave zyrtare në Republikën e Kosovës dita e Enjte 09 Maj 2019 është “Dita e…

Graduate on Master’s Degree in “Pjetër Budi” College

Alban RAMIQI, defended the master thesis titled “Risk Management in Insurance – Case Study: Kosovo” and gained the scientific degree: Master of Arts Management, Insurance Management Specialty. Ardita SPAHIJA, the master defense titled “Risks Management in Insurance Companies by Reinsurance” and Scientific Fitoigrad: Master of Arts Management, Specialization Insurance Management. Sellma MIFTARI, the master defense titled “Motivation of Employees in…

Training in the field of Human Resource Management

With the slogan “Apply successfully for a job” “Pjetër Budi”college organizes training in the field of Human Resource management.The training is held on 7 & 14 May at the “Pjetër Budi”college starting from 10:00 to 12:00. Training will be organized for: -Career orientation -Contests research -Filling in applications for work -CV & Motivation letter -Interview for work Training is held…

Congratulations on the occasion of the Holy month of Ramadan

The “Pjetër Budi”college wishes you the sacred month of Ramadan to all Muslim believers, this month of mercy sacrifice and prosperity. We wish that this month to reign in peace, devotion to God and solidarity among people

1st May- International working day

Congratulation on May 1 international working day Congratulations on May 1 international day. This day is dedicated to workers across the globe who with devoted work influence the development of their country. We also notify you that “Pjetër Budi”college will not work on Wednesday 01/05/2019

Diplomimet Master në Kolegjin “Pjetër Budi”

1. Alban RAMIQI, mbrojti temën master me titull “Menaxhimi i Riskut në Sigurime – Rast studimi: Kosova” dhe fitoi gradën shkencore : Master i Arteve i Menaxhmentit, specializimi Menaxhimi i Sigurimeve. 2. Ardita SPAHIJA, mbrojtitemën master me titull “Menaxhimi i Risqeve në Kompanitë e Sigurimeve me anë të Risigurimit” dhe fitoigradën shkencore: Master i Arteve i Menaxhmentit, specializimi Menaxhimi i Sigurimeve.…

Urime Muaji i Ramazanit

Kolegji “Pjetër Budi” ju uron muajin e shenjtë të Ramazanit të gjithë besimtarëve musliman, këtë muaj të mëshirës, sakrificës dhe begatisë. Urojmë që në këtë muaj të mbretërojë paqja, përkushtimi ndaj Zotit dhe solidariteti në mes njerëzve.

Urime 1 Maji Dita Ndërkombëtare e Punës

Urime 1 Maji Dita Ndërkombëtare e Punës. Kjo ditë i dedikohet punëtorëve në mbarë globin, të cilët me punën e përkushtim ndikojnë në zhvillimin e vendit të tyre. Poashtu iu njoftojmë se në Kolegjin “Pjetër Budi” nuk do të punohet ditën e mërkurë, me datë 01/05/2019.

Urime Festën e Pashkëve Ortodokse

Kolegji “Pjetër Budi” uron te gjithë besimtarët ortodoks gëzuar Pashkët. Kjo ditë na ndihmoftë të gjithëve për të ringjallur shpresat në jetë  dhe për të tejkaluar sfidat me besim, dashuri e në harmoni të plotë. Gëzuar Festën e Pashkëve! Zoti ju bekoftë Ju dhe familjet tuaja. Bazuar në Ligjin për festat zyrtare në Republikën e Kosovës, me rastin e festës…

Congratulations to the Orthodox Easter

The “Pjetër Budi”college congratulates all orthodox believers happy easter. May this day help us all to revive our hopes on life and to overcome challenges with faith, love and complete harmony. Happy Easter! May God bless you and your families. Based on the law on official holiday in the Republic of Kosovo, on the occassion of the Orthodox Easter at…

The “Pjetër Budi” College signed a cooperation agreement with S.T.A (Country Master Distributor for ETS)

This cooperation agreement is related to the “Pjeter Budi” College, between the Dean Prof. Ass. Dr. Orhan Ceku and Prof.Ass. Ines Dika, Permanent Representative of STA (Country Master Distributor for ETS), based on the Law on Higher Education in the Republic of Kosovo and based on the Administrative Instruction for Languages ??for the second or third cycle of 22/02 /…

Kolegji “Pjetër Budi” nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me S.T.A (Country Master Distributor for ETS)

Kjo marrëveshje bashkëpunimi lidhet në Kolegjin“Pjeter Budi”, mes Dekanit Prof. Ass. Dr. Orhan Ceku dhe Prof.Ass. Ines Dika, përfaqësuese e përhershme e S.T.A (Country Master Distributor for ETS), bazuar në Ligjin e Arsimit të Lartë në Republikën e Kosovës dhe në bazë të Udhëzimit Administrativ për Gjuhët për ciklin e studimit të dytë apo të tretë, të datës 22/02/2018, Prot.…

The students of the college “Pjetër Budi” visited the Kosova Chamber of commerce

Students of the “Pjetër Budi” college respectively the students of the Customs and Freight Forwarders program within subject “Competition Law” with Professor Naser Gjinovci, conducted a study visit to the Kosovo Chamber of commerce.During the visit, students were informed of the work and activity of this very important institution in our country that works on promoting local businesses. In addition…

Meeting between Higher Education Institutions and Erasmus +

In the organization of MEST in cooperation with the Erasmus + Office in Kosovo, a meeting with the rectors of institutions of Higher Education in Kosova was held on Friday, where was attended by Dean of the “Pjeter Budi” College Prof. dr. Ass. Dr. Orhan Ceku. In this meeting was discussed about access to the Erasmus + program and to…

Takim mes Institucioneve të Arsimit të Lartë dhe Erasmus+

Në organizmin e MASHT në bashkëpunim me Zyrën e Erasmus+ në Kosovë, të premten është zhvilluar një takim me rektorët e institucioneve të Arsimit të Lartë në Kosovë, ku ka marr pjesë edhe Dekani i Kolegjit “Pjeter Budi” Prof. Ass. Dr. Orhan Çeku. Në këtë takim është diskutuar për qasjen në programin “Erasmus +” dhe për të koordinuar veprimet, në…

Congratulations, for many Easter times!

The most heartfelt wishes on the occasion of the Easter Holiday to all citizens of the Catholic faith. Let those Easter revive generosity, tolerance, respect, and love among each other. Congratulations for many Easter times! Also, based on law no. 03 / L-064 as well as the official holiday calendar for 2019, you are informed that on the occasion of…

Legal expert Teuta Rudi holds a lecture at the College “Pjetër Budi”

The lecture was held with the “Customs and Freight Forwarding” students regarding the right of EU competition and the application of its norms in Kosovo legislation. Students had the opportunity to be informed about how the EU internal market competition is protected from a legal point of view and what penalties the European Commission takes against banned agreements such as…

College “Pjetër Budi” co-organizer of the International Scientific Conference

In Ulcinj, Republic of Montenegro, was organized an international scientific conference titled “Strategy for Economic Development – local municipalities in Balkan countries with special emphasis on the views, challenges and opportunities of development”. This traditional international conference was organized by the “Institute for Scientific Research and Development” in cooperation with several other universities, including the “Pjetër Budi” College – Prishtina.…

Congratulations 9 April, Constitution Day of the Republic of Kosovo!

The Constitution of the Republic of Kosovo represents the supreme act in the normative hierarchy of the juridical order of the Republic of Kosovo, but the Constitution of Kosovo is more than just a bundle of constitutional provisions and it does more than defining the bodies of state power and the count of rights and human freedoms. This constitution gave…

COMPETITION

For the admission of 4 interns in these sectors: Legal Office – 1 intern Office of Public Communication – 1 intern IT Office – 1 intern Office of Administrative Services – 1 intern CONDITIONS For position no 1. candidates must meet the following conditions: a) be students or law graduates; b) Knowledge of English Desirable For position No. 2, candidates…

TRANSFER IN THE “PJETËR BUDI” COLLEGE

FOR ALL THE STUDENTS WHO HAVE SET THEIR MINDS TO CHANGE DIRECTION / INSTITUTION, WE TELL YOU THAT TIME IS NOW AND THE PLACE IS THE “PJETËR BUDI” COLLEGE. WITH A SUCCESSFUL HISTORY OF 14 YEARS IN THE FIELD OF UNIVERSITY OF KOSOVO, “PJETËR BUDI” COLLEGE HAS MANAGED TO PROVIDE QUALITY STAFF TO THE LOCAL LABOR MARKET. WHAT HAS CHARACTERIZED…

“International Customs Day” January 26,

On International Holidays Calendar, January 26, is counted as “International Customs Day”. The history of this date is related to the establishment of the Customs Cooperation Council in 1952. On January 26, 1953, exactly 66 years ago in Brussels, the constitutive session of this organization was held. The inaugural session was attended by representatives of the 17 founding countries. In…

Information Technology Day

After a close race between the students of “Pjetër Budi” College, the winners of the game “Who is the Best Gamer” were announced. In this game the students had the task of completing the Puzzle. Each completed image has a special view that was displayed on monitors after completing the Puzzle. So creativity and the development of student logic became…

The New Born 2 team was declared the winner of the second season of the “Quiz of Knowledge” organized by the College “Pjetër Budi”

After a close race, the New Born 2 team was declared the winner of the second season of the Quiz of Knowledge, organized by the College “Pjetër Budi”. For five weeks, seven teams, with 3 people, ran a strong race to win first place in the quiz of knowledge. The quiz was organized in five different areas divided into weekly…

Ekipi “New Born 2”, u shpallë fitues i sezonit të dytë të “Kuizit të diturisë”, të organizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”

Pas një gare të ngushtë, ekipi “New Born 2”, u shpallë fitues i sezonit të dytë të “Kuizit të diturisë”, të organizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. Për pesë javë, 7 ekipe, me nga 3 persona, zhvilluan një garë të fort për fitimin e vendit të parë në kuizin e diturisë. Kuizi u organizua në pesë fusha të ndryshme të ndara…

Day of Book Donation

The “Pjetër Budi” College continued its tradition of organization of the day of the gift the books With the motto “The book is a source of knowledge”, on 11.01.2019, at the “Pjetër Budi” College, was organized the “Book donation day”. All academic and administrative staff of the College responded to the invitation to become part of this event. On this…

Day of Information Technology

The “Pjeter Budi” College organizes for the first time the Day of Information Technology. This activity marks a novelty in the activities of the college “Pjeter Budi”. Within this activity will be organized the game “Who is the Best Gamer”. An opportunity for young people to be tested in the field of Contemporary Technology with a very attractive activity. All…

BLOODY VOLUNTEERING ACTIONS IN THE “PJETËR BUDI” COLLEGE

With the motto “I do what I would want others to do if I needed blood”, the College “Pjeter Budi” has always come to the aid of the National Blood Transfusion Center, enabling the organization of voluntary blood donation inside its object .A large number of students, members of the academic, administrative and managerial staff are always responsive to the…

Pjetër Budi College Wishes you a Merry Christmas and Happy New Year 2019!

    Pjetër Budi College Wishes you a Merry Christmas and Happy New Year 2019!

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania me qendër në Strasburg, mbajtur më,11, 12, dhe 13 Qershor, në Universitetin Polis, në Tiranë. Ky projekt është bashkë-financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian. Në këtë trajnim morën pjesë kolegje dhe universitete nga Gjenova, Parisi, Bukureshti, disa Institucione Private të…

Pjetër Budi College participated in a training organized by the International Quality Assurance Organization based in Albania

      Pjetër Budi College participated in a training organized by the International Quality Assurance Organization based in Strasburg. The training was held at Polis University in Tirana, Albania from 11-13 June 2018. This project was co-funded by Erasmus + Programme of the European Union. Colleges and Universities from Genova, Paris, Bucharest, and Private Institutions of Higher Education in…

The “Pjetër Budi” College organizes additional IT courses

All students of all Pjetër Budi College programs who are interested in various IT issues (such as computer formatting, hardware repair, HDD memory changes etc.) are notified. that the College “Pjetër Budi” on 21.12.2017, on Thursday, from 16:00, starts organizing an additional course for IT with the IT expert of the College “Pjetër Budi” Muhamed Kastrati, where many Information Technology…

“Pjetër Budi” signed an agreement with the Politehnica University of Bucharest

The Pjetër Budi College has signed a cooperation agreement with the Faculty of Computer Science and Automatic Control of the Politehnica University of Bucharest (Romania). The agreement includes extensive cooperation areas between the two institutions, focusing on intensive cooperation in the field of computer science and engineering. Under the agreement, teaching and scientific research, staff exchanges, joint participation in research…

Ibrahim Nicaj is elected chairman of the Student Parliament

“Pjetër Budi” College during the last few weeks organized student elections, attended by students of different directions, in this case was elected representatives of all programs organized by the College “Pjetër Budi”. Ibrahim Nicaj, a student of the Business Administration Program, was elected chairman of the Student Parliament of the “Pjetër Budi” College, with the majority of representatives of the…

The World Bank focused on energy

Pristina, June 5 – Kosovo’s membership in the World Bank (WB) will bring very good to the country. To become part of the World Bank, Kosovo will be able to attract other financial organizations and large investors, and will be an integrated part of the global market. However, the country will also assume responsibility, such as its debt repayment, as…

Open Days Test

test test test test test test test test test test test test

Russell: Mos u mësoni të jetoni me korrupsionin

Korrupsioni është një sëmundje. Nëse jetoni gjatë me korrupsionin, mësoheni me të. Një shoqëri e fuqishme, me energjinë e të rinjve mund të ndihmojë që qasja në vend të ndryshojë për të mirë. Kështu tha të mërkurën, në një ligjëratë para studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” Andrew Russell, Koordinator i OKB-së për Zhvillim dhe Përfaqësuesi i Përhershëm i UNDP-së në…

Newsletter 16

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_16

Ibrahim Nicaj zgjedhet kryetar i Parlamentit Studentor

Kolegji “Pjetër Budi” gjatë javëve të kaluar organizoi zgjedhjet studentore, ku morën pjesë studentët e drejtimeve të ndryshme, me këtë rast u bë zgjedhja e përfaqësuesve të të gjitha programeve që organizon Kolegji “Pjetër Budi”. Ibrahim Nicaj, student i Programit Administrim Biznesi, është zgjedhur kryetar i Parlamentit Studentor të Kolegjit “Pjetër Budi”, me shumicë votash të përfaqësuesve të këshillave të…

“Pjetër Budi” nënshkruan marrëveshje me Universitetin Politehnica të Bukureshtit

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe Kontrollit Automatik të Universitetit Politehnica të Bukureshtit (Rumani). Marrëveshja përfshin fusha të gjera bashkëpunimi ndërmjet dy institucioneve, me fokus në bashkëpunim intensiv në fushën e shkencave kompjuterike dhe inxhinierisë. Sipas marrëveshjes, mësimi dhe hulumtimi shkencor, shkëmbimi i stafit, pjesëmarrja e përbashkët në aktivitete hulumtuese dhe zhvillim profesional,…

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” fillojnë punën praktike organizuar nga Ministria e Financave

Kolegji “Pjetër Budi” para disa kohe ka zhvilluar një marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Financave për punën praktike të studentëve dhe tash do të fillojë me punë praktike grupi i katërt i studentëve të Kolegjit. Ky grup studentësh i përbërë prej pesë (5) vetëve do të zhvillojnë punën praktike të organizuar nga Ministria e Financave e cila do t’i sistemojë…

Newsletter 24

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_24

Newsletter 23

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_23

Newsletter 22

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_22

Newsletter 21

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_21

Newsletter 20

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_20

Newsletter 19

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter 19

Newsletter 18

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter 18

Newsletter 17

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter_16

Newsletter 15

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter 15

Newsletter 13

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter13

Newsletter 12

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter) me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” për muajin qershor! Newsletter_12

Newsletter 11

Bashkangjitur e gjeni numrin e njëmbëdhjetë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin maj! Newsletter11

Publikohet Newsletter Nr.10 i “Pjetër Budi”

Bashkangjitur e gjeni numrin e dhjetë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin prill! Newsletter_10

Newsletter 9

Bashkangjitur e gjeni numrin e nëntë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin mars! Newsletter 9

Newsletter 8

Bashkangjitur e gjeni numrin e tetë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin shkurt! Newsletter_tete

Newsletter 7

Bashkangjitur e gjeni numrin e shtatë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin janar! Newsletter7

Newsletter 6

Bashkangjitur e gjeni numrin e gjashtë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin dhjetor! Newsletter 6

Newsletter 5

Bashkangjitur e gjeni numrin e katërt të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin nëntor! Newsletter 5

Newsletter 4

Bashkangjitur e gjeni numrin e katërt të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për muajin tetor! Newsletter 4

Newsletter 3

Bashkangjitur e gjeni numrin e tretë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për periudhën 15 gusht/15 shtator newsletter 3

Newsletter 2

Bashkangjitur e gjeni numrin e dytë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për periudhën 15 qershor/15 korrik newsletter 2  

Kolegji “Pjetër Budi” ndihmon SOS fshatrat e fëmijëve

Kolegji ‘Pjetër Budi’, si çdo vit tjetër që ndihmon fëmijët në nevojë, edhe këtë vit ndihmoi SOS fshatrat e fëmijëve. Kjo ndihmë hyn në kuadër të projektit që Kolegji ‘Pjetër Budi’ ka për veprimtari humanitare, me qëllim të vetëdijësimit dhe sensibilizimit të opinionit publik për fëmijët e braktisur dhe në nevojë dhe për përkrahjen që duhet dhënë atyre, veçanërisht në…

Kolegji “Pjetër Budi” organizon kurs shtesë për IT

Njoftohen të gjithë studentët e të gjitha programeve të Kolegjit “Pjetër Budi”, të cilët janë të interesuar për çështje të ndryshme të IT-së (si për formatizimin e kompjuterëve, riparime të ndryshme në hardver, për ndërrimin e HDD memories, etj.) se Kolegji “Pjetër Budi” me datë 21.12.2017, ditë e enjte, prej orës 16:00, fillon organizimin e një kursi shtesë për IT…

Ligjeratë e praktikë për studentët në zyrat e doganës në Mitrovicë

Me datë 27.11.2017 dhe 04.12.2017 studentët e programit Doganë dhe Shpedicion, viti i dytë, kanë vizituar zyrat e Doganës në Mitrovicë ku kanë mbajtur ligjëratë dhe praktikë në lëndën “Sistemet Informative Doganore”. Këtu studenetët u njoftuar me aspektin praktik të funksionimit të Sistemit Informativ në Doganën e Kosovës. Puna me studentët ka qenë interaktive, është diskutuar për rolin dhe rëndësinë…

Kolegji “Pjetër Budi” shpall konkurs për: IT / Ekspert i Teknologjisë Informative

Kolegji “Pjetër Budi” shpall KONKURS Për plotësimin e vendit të lira të punës: IT / Ekspert i Teknologjisë Informative Për këtë pozitën kandidatët duhet të kenë njohuri për mirëmbajtjen e kompjuterëve e të serverit, si dhe për administrimin e rrjetit kompjuterik. Sado që nuk është e domosdoshme, preferohet njohja e programeve aplikative dhe sistemeve për menaxhimin e informacionit, njohja e punës me rrjete…

Më se 150 studiues në konferencën shkencore të bashkorganizuar nga “Pjetër Budi”

Më se 150 autorë, me rreth 80 punime shkencore, kanë marrë pjesë në konferencën ndërkombëtare me temë “Roli i arsimit dhe shkencës në zhvillimin ekonomik të vendeve të regjionit” e cila është mbajtur në Ulqin të Malit të Zi, bashkorganizuar nga Instituti për Hulumtime Shkencore dhe Zhvillim nga Ulqini me Kolegjin “Pjetër Budi” dhe institucione të tjera. Studiuesit pjesëmarrës kanë…

Orari i semestrit veror 2016 / 2017

Orarin e semestrit veror 2016/2017 mund ta gjeni ketu

Përfundon praktikën grupi i parë i studentëve të “Pjetër Budi”-t

Grupi i parë prej 10 studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” ka përfunduar praktikën tremujore me pagesë në institucionet e Kosovës, për t;i lënë radhën grupit tjetër të studentëve. Grupi i parë për tre muaj ka punuar në terminalet doganore të Kosovës, falë memorandumit të bashkëpunimit të nënshkruar ndërmjet Ministrisë së Financave të Republikës së Kosovës dhe Kolegjit “Pjetër Budi”. Studentët…

Besim Ajeti luan rolin kryesor në filmin “Gjumë dhe dashuri”

Filmi, i cili së shpejti do të jetë në duar të selektorëve të festivalit prestigjioz Berlinale, është subvencionuar vitin e kaluar nga Qendra Kinematografike e Kosovës. Aktori Besim Ajeti, themelues i Kolegjit “Pjetër Budi”, luan rolin kryesor në filmin “Gjumë dhe dashuri”, xhirimet e të cilit kanë përfunduar para pak ditësh. Filmi me skenar të Arsim Halitit e Arian Krasniqit,…

Kolegji “PJETËR BUDI” – Prishtinë shpall konkurs për plotësimin e pozitave të lira të punës:

1. Rektor i Kolegjit Kushtet për aplikimi për këtë pozitë: Të kenë gradën shkencore doktor i shkencave; Të kenë të paktën thirrjen akademike profesor asistent; Të kenë të paktën 3 vite përvojë pune në Arsimin e Lartë; Të kenë përvojë punë menaxheriale; Kandidatët me njohuri të gjuhës angleze do të kenë përparësi. 2. Prorektor për çështje akademike, hulumtime shkencore dhe…

Orari i trajnimeve java e parë dhe e dytë për BRUCOSHËT

Orari i trajnimeve java e parë dhe e dytë   Në linqet e mëposhtme mund të gjeni orarin e trajnimeve për javën e parë dhe të dytë për BRUCOSHËT Java 1 Java 2

Granit Xhaka vizitoi Kolegjin “Pjetër Budi”

Vizitën e tij në Kosovë, futbollisti i Arsenalit dhe i Kombëtarës së Zvicrës, Granit Xhaka, e ka shfrytëzuar edhe për të vizituar Kolegjin “Pjetër Budi” ku, përveç stafit të institucionit, është pritur edhe nga qytetarë. Në një atmosferë relaksuese, ai ka bashkëbiseduar me ta për rrugën drejt suksesit, por edhe për të ardhmen e tij në klubin anglez. Dekani i…

Diplomoi gjenerata e re e Kolegjit “Pjetër Budi”

Gjenerata e re e studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” ka diplomuar të shtunën, në një ceremoni solemne të organizuar në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë. Studentët e diplomuar kanë përfunduar studimet në nivelet Bachelor e Master, në programet Doganë dhe Shpedicion, Administrim Biznesi, Menaxhim i Turizmit e Hotelerisë, Sigurime, Menaxhment dhe Menaxhim i Sigurimeve.…

Trajnime në kolegjin “Pjetër Budi”. Apliko tani!

Kolegji “Pjetër Budi” ofron  trajnime të hapura për të gjithë të interesuarit që duan të certifikohen në ECDL (European Computer Driving License) . Trajnimet fillojnë të mbahen në  1 Qershor 2016 në sallën e teknologjisë informative të Kolegjit.  Për informacione shtesë shkruani në adresën: [email protected]  TRAJNIMET TJERA:  PREZANTIMI NË POWER POINT (moduli bazik): Trajnimi zgjat 3 ditë nga 1 orë…

Platformë e mësimit online për studentët dhe stafin e “Pjetër Budi”-t

Kolegji “Pjetër Budi” do të ofrojë mundësinë e mësimit online, nëpërmjet platformës SITOS. Kjo është bërë e mundur pas marrëveshjes së arritur me bit Kosova (anëtar i bit Media) që përfshin shërbimet, mirëmbajtjen dhe përkrahjen e Platformës për Mësim Online SITOS. Të gjitha produktet dhe përmbatjet e ofruara nga kjo platformë do të jenë në dispozicion për studentët dhe stafin…

Dhjetëra studiues në konferencën shkencore të bashkorganizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”

Dhjetëra studiues nga rajoni dhe më gjerë, në mesin e të cilëve edhe profesorë e studentë të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë marrë pjesë në Konferencën e Tetë Shkencore Ndërkombëtare “Roli dhe efektiviteti i investimeve në procesin e integrimit të shoqërive ballkanike pas Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit”, e cila është mbajtur sot në Ulqin. Një fjalë përshëndetëse në konferencë e ka…

U mbajt takimi i Alumnit të Kolegjit “Pjetër Budi”

Shumë ide për bashkëpunim të mëtejmë janë diskutuar në konventën vjetore të Alumnit-studentëve të diplomuar të Kolegjit “Pjetër Budi”. Ata nga njëra anë dhe “Pjetër Budi”, nga ana tjetër kanë shprehur gatishmërinë për të vepruar së bashku në funksion të zhvillimit reciprok. Dekani i Kolegjit “Pjetër Budi”, prof. dr. Hashim Rexhepi, iu tha ish-studentëve se ky institucion do të jetë…

Kolegji “Pjetër Budi” arrin marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Podgoricës

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Malit të Zi. Marrëveshja e nënshkruar nga dekanët përkatës, Prof. Dr. Hashim Rexhepi dhe Prof. Dr. Ana Lalevic Filipovic konsiston në bashkëpunimin ndërinstitucional në shumë fusha akademike dhe zhvillimore, si: shkëmbim i studentëve dhe stafit akademik, projekte të përbashkëta hulumtimi shkencor, programe të përbashkëta studimore, projekte të…

“Pjetër Budi” nënshkruan edhe një marrëveshje bashkëpunimi

  Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Institutin për Kërkime Shkencore dhe Zhvillim me seli në në Ulqin. Marrëveshja e nënshkruar nga dekani i Kolegjit “Pjetër Budi”, Prof. Dr. Hashim Rexhepi dhe drejtori i Institutit…, Prof. Dr. Elez Osmani përfshin bashkëpunimin ndërmjet të dy institucioneve në fusha të ndryshme shkencore e zhvillimore, siç janë organizimi i projekteve të…

Kolegji “Pjetër Budi” arrin marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Mediteran

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Mediteran (Montenegro Business School) nga Podgorica. Marrëveshja e nënshkruar nga dekanët përkatës Prof. Dr. Hashim Rexhepi dhe Prof. Dr. Dragoljub Jankoviq konsiston në bashkëpunimin ndërinstitucional në shumë fusha akademike dhe zhvillimore, si: shkëmbim i studentëve dhe stafit akademik, projekte të përbashkëta hulumtimi shkencor, programe të përbashkëta studimore, projekte të përbashkëta internshipi,…

Kolegji “Pjetër Budi” hapi Qendrën Trajnuese për modulet e ECDL-së

Me qëllim të avancimit të studimeve akademike, Kolegji “Pjetër Budi” dhe ECDL Kosova (European Computer Driving License) kanë nënshkruar sot Marrëveshjen për themelimin e Test Qendrës së ECDL-së, ku krahas studentëve të Kolegjit , 7 modulet e teknologjisë informative do të mund ti kryejnë edhe të rinjtë e tjerë nga Kosova e rajoni.   “Qendra e trajnimeve do të funksionalizohet…

Edhe tre të diplomuar Master në “Pjetër Budi”

Studentët Shqipe Uka, Benik Beshi dhe Getuar Gjyrevci kanë mbrojtur temat Master në Kolegjin “Pjetër Budi”, në një ceremoni të veçantë. Para komisioneve vlerësuese, ata kanë elaboruar rreth çështjeve që i kanë trajtuar në punimet e veta nga fusha e menaxhmentit dhe doganës e shpedicionit. Shqipe Uka nga Programi Menaxhment MA ka prezantuar temën me titull “Rekrutimi, motivimi dhe seleksionimi…

Prof. Emira Limani prezantoi në konferencë ndërkombëtare

Ligjëruesja e Kolegjit “Pjetër Budi“, Emira Limani ka prezantuar në konferencën shkencore ndërkombëtare të organizuar nga Instituti i Sociologjisë i Universitetit të Wroclawës në Poloni. Tema e prezantimit “Branding Kosovo” ka shtjelluar literaturën e mbledhur në fushën e marketingut dhe ka prezantuar rezultatet e hulumtimit rreth kampanjës Europianët e Rinj (The Young Europeans). Prezantimi është pritur mjaft mirë nga pjesëmarrësit…

Dhjetëra studiues në Konferencën e Katërt Shkencore Ndërkombëtare

Me pjesëmarrjen e studiuesve nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Mali i Zi dhe Kroacia, në Kolegjin “Pjetër Budi” është mbajtur konferenca shkencore ndërkombëtare “Zhvillimi ekonomik si bazë për krijimin e vendeve të reja të punës”. Konferencën e ka përshëndetur edhe ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, i cili në fjalën e tij ka përmendur tri parakushte themelore për një zhvillim të…

Ambasadorja greke Konstantina Athanassiadoud Ligjëratë në Kolegj‏

Në kuadër të klubit të debatit, ambasadorja e Greqisë  Konstantina Athanassiadoud mbajti një ligjëratë para studentëve në Kolegjin Pjetër Budi. Ligjërata e saj ishte e koncentruar në Politikat e BE-së në Kosovë, si e shohim shtetet anëtare nga brenda funksionimin e këtij institucioni dhe si perceptohet nga jashtë prej shteteve jo anëtare. Studentët shprehën interesim të madh dhe e vlerësuan…

Konferenca ndërkombëtare e “Pjetër Budit” më 23 maj

Konferenca tradicionale ndërkombëtare shkencore, e cila organizohet nga Kolegji “Pjetër Budi”, do të mbahet në këtë institucion më 23 maj 2015 duke filluar nga ora 10:00. Këtë vit, tema e konferencës së katërt me radhë është “Zhvillimi ekonomik si bazë për gjenerimin e vendeve të reja të punës”. Në konferencë pritet të marrin pjesë studiues e hulumtues të fushave të ndryshme,…

Punimi i Dr. Orhan Çekut në Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies

Punimi me titull “Competition Law in Kosovo: Problems and Challenges” (E drejta e Konkurrencës në Kosovë: Problemet dhe Sfidat”) i  Dr. Orhan Çekut u botua në revistën prestigjioze shkencore “Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies”Vol. 2015, 8(11). “Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies” është revistë shkencore me recension ndërkombëtar e cila botohet nga Centre for Antitrust and Regulatory Studies University…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” fillojnë trajnimet PA PAGESË për Provimin e Maturës Shtetërore për të gjithë maturantët!

Meqë edhe këtë vit Provimi i Maturës Shtetërore do të organizohet sipas ligjit që është në fuqi (Ligjit Nr. 03/L-018 për Provimin Përfundimtar dhe Provimin e Maturës Shtetërore),  Kolegji “PJETËR BUDI” fillon mbajtjen e  trajnimet për Testin e Maturës për të gjithë maturantët. Trajnimet në fazën e parë do të jenë nga lëndët: ·        Gjuhë Shqipe; ·        Gjuhë Angleze dhe ·        Matematikë Faza…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” u organizua Dita e Hapur

Gjatë gjithë ditës së mërkurë, në Kolegjin “Pjetër Budi” është organizuar manifestimi Dita e Hapur. Që nga mëngjesi, në kolegj janë organizuar aktivitete të ndryshme edukative e argëtuese, me qëllim të shoqërimit të studentëve, profesorëve dhe mysafirëve të tjerë, si dhe qytetarëve që kanë shprehur dëshirën të vizitojnë “Pjetër Budin”. Pjesë e festës kanë qenë edhe fëmijët të cilët, të…

Aplikoni për Praktikë në “Pjetër Budi”

Kolegji “Pjetër Budi” ofron mundësinë për 20 studentë që të kryejnë praktikën në këtë institucion, në fusha të ndryshme, për periudhë tremujore. Studentët praktikantë do të kenë mundësinë që të jenë pjesë e punës dhe aktiviteteve që zhvillohen në Kolegjin “Pjetër Budit” dhe për praktikën që kryejnë do të paguhen me një shumë simbolike. Studentët e interesuar duhet të aplikojnë…

Kolegji “Pjetër Budi” kontribuon për mbrojtje të ambientit

Kolegji “Pjetër Budi” është anëtarësuar në “EcoFriend”, një rrjet ky i themeluar nga OJQ “Green Art Center – Prishtina (GAC)”, i cili synon të krijojë “Klube të Gjelbërta” brenda institucioneve arsimore, me qëllim që të promovojë edukimin mjedisor dhe aktivizmin qytetar. Të gjithë anëtarët dhe përkrahësit e rrjetit “EcoFriend” duke zbatuar konceptin e ndarjes së mbeturinave në hapësirat e tyre…

Boksieri Haxhi Krasniqi: Me punë e disciplinë arrihet gjithçka

Rrëfimin jetësor dhe karrierën e tij të suksesshme e ka shpalosur para studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” boksieri Haxhi Krasniqi. Si mysafir i Klubit të Debatit, të premten, Krasniqi ka treguar për rrugën jo të lehtë drejt suksesit. Punën e madhe dhe disciplinën gjatë punës ai i ka përmendur si dy elemente shumë të rëndësishme që sjellin rezultat. Krasniqi ka…

Kolegji “Pjetër Budi” ndau çmimin për Guximin Qytetar

Medalja për Guxim Qytetar u nda të martën nga Kolegji “Pjetër Budi” për qytetarë të Republikës së Kosovës të cilët kanë treguar guxim dhe heroizëm në situata të vështira. Në një ceremoni të veçantë, me medalje u nderuan zjarrëfikësi Isak Pllana nga Brigada Profesionale Zjarrfikëse e Prishtinës, i cili bashkë me kolegët shpëtoi jetën një qytetari që ishte bllokuar në…

Prof. Mocanu nga Universiteti Politehnika i Bukureshtit vizitoi “Pjetër Budin”

Mariana Mocanu, profesoreshë dhe eksperte e arsimit të lartë nga Universiteti Politehnika i Bukureshtit (Rumani) ka qëndruar për vizitë të Kolegjin “Pjetër Budi”. Në bisedë me menaxhmentin, dekanin, prodekanët dhe përgjegjësen e Zyrës së Cilësisë janë shqyrtuar mundësitë e bashkëpunimit ndërmjet të dy universiteteve në fusha të ndryshme. Mocanu ka prezantuar përvojën e punës së Universitetit Politehnika, ndërkohë që është…

Ligjëratat e semestrit të ri fillojnë më 6 mars

Ligjëratat e semestrit veror në Kolegjin “Pjetër Budi” fillojnë më datën 6 mars 2015, ndërkaq semestri fillon më 2 mars 2015, me shpërndarjen e orarit të ligjëratave dhe ushtrimeve. Orari mund të merret nga e hëna, më 2 mars, në Administratën e “Pjetër Budit”.   Kolegji “Pjetër Budi” ju uron suksese në semestrin e ri!

Tryezë për rolin e doganave në proceset integruese

Shteti i Kosovës duhet të punojë që të krijojë mjedis të favorshëm për zhvillimin e biznesit, tërheqjen e investimeve të huaja dhe zhvillim të qëndrueshëm ekonomik. Në këtë kontekst, Dogana e ka rolin e vet të rëndësishëm, si institucion i zbatimit të ligjit. Kështu u tha gjatë tryezës debatuese “Roli i doganave në proceset integruese”, të organizuar nga Kolegji “Pjetër…

Studentët filluan praktikën në Terminalet Doganore

Grupi i dytë i studentëve të vitit të tretë të drejtimit Doganë dhe Shpedicion të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë nisur sot praktikën në terminalet doganore të Republikës së Kosovës. Ata janë shpërndarë në terminalet në Ferizaj, Han të Elezit, Mitrovicë, Pejë, Prishtinë, Prizren dhe Intereuropa. Praktika doganore është pjesë e rëndësishme e punës së studentëve gjatë studimeve në Doganë dhe…

Edhe gjashtë të diplomuar në Master

Edhe gjashtë studentë kanë diplomuar në studimet Master në Kolegjin “Pjetër Budi”, në drejtimet Doganë dhe Shpedicion, Menaxhim i Sigurimeve dhe Menaxhim i Turizmit e Hotelerisë. Flutra Sinani ka diplomuar në temën “Kriza globale ekonomike dhe ndikimi i saj në Kosovë”, Leutrim Abdyli ka marrë si rast studimi Fabrikën e Ujit “Banja e Kllokotit” në punimin e tij “Optimalizimi i…

U promovua libri “Ujëvarat e Mirushës” i Hysen Sogojevës

Libri “Ujëvarat e Mirushës” i autorit Hysen Sogojeva, që u promovua të mërkurën në Kolegjin “Pjetër Budi” në Prishtinë, u cilësua si studim serioz për turizmin kosovar. “Ky libër është një kontribut i madh, i cili e trajton këtë pikë turistike nga të gjitha këndvështrimet. Në mënyrë komplekse dhe të detajuar libri ndahet në dhjetë kaptina, duke nisur me komponentet…

Kolegji “Pjetër Budi” KONKURS

Për plotësimin e vendve të lira të punës:   Sekretar i Kolegjit Zyrtar i Administratës (Shërbimit të Studentëve) Asistent i Prodekanit për Çështje Akademike dhe Politika Zhvillimore   Për pozitën nën 1. kandidatët duhet të kenë të kryer Fakultetin Juridik (masteri përparësi), së paku tre vjet përvojë pune në profesion të natyrës së ngjashme, ta njohin punën me kompjuter dhe…

Newsletter 17

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter 17

Profesorë ndërkombëtarë mbajtën trajnim për studentët

Në Kolegjin ”Pjetër Budi” është mbajtur trajnimi për studentë, në kuadër të projektit TEMPUS për institucionet e arsimit të lartë. Në trajnimin që kishte bënte me zhvillimin e karrierës, shkathtësitë e prezantimit dhe komunikimin në biznes morën pjesë studentë dhe një pjesë e stafit akademik të Kolegjit ”Pjetër Budit”. Ata përfituan njohuri të mira dhe shkathtësi të nevojshme për tregun…

Numër i madh i dhuruesve vullnetarë të gjakut në Kolegjin “Pjetër Budi”

Një numër i madh studentësh, pjesëtarë të stafit akademik, administrativ e menaxhues i janë përgjigjur aksionit për dhurimin vullnetar të gjakut që u zhvillua të mërkurën në Kolegjin “Pjetër Budi”. Që në mëngjes, aksionit i është bashkuar edhe Drejtori i Bordit të Kolegjit, z. Besim Ajeti. Aksioni është organizuar në prag të Ditës Botërore të Luftës Kundër Sëmundjes së Diabetit,…

SONDAZH: 65 për qind e kosovarëve për bashkim me Shqipërinë

Më shumë se 65 për qind e kosovarëve janë pro bashkimit me Shqipërinë, sipas rezultatit të një sondazhi të realizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. 65.5 për qind e të anketurave i janë përgjigjur me “po, sepse bëhemi një shtet i fortë” pyetjes se a janë për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, përkundrejt 32.8 për qind nga ata që mendojnë se…

Profesori i Kolegjit “Pjetër Budi” në Forumin Evropian të Turizmit

Profesori i Kolegjit “Pjetër Budi”, Hysen Sogojeva ka marrë pjesë në Forumin Evropian të Turizmit, i cili është mbajtur në Napoli të Italisë. Përveç Sogojevës, i cili udhëheq Divizonin e Turizmit në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë të Kosovës, pjesë e forumit ishte edhe zëvendësministri i MTI-së, Cuneyd Ustaibo. Edicioni i 13-të i forumit kishte për temë turizmin dhe kulturën…

Studentët e “Pjetër Budit” nisin punën hulumtuese në terren

Studentët e viteve të treta të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë nisur punën në terren, për realizimin e hulumtimeve shkencore. Të ndarë në 12 grupe, ato do të realizojnë punë hulumtuese për dy muaj dhe më pas, punimet e tyre do t’i prezantojnë para publikut. Në fokus të hulumtimeve të studentëve janë tema të ndryshme. Kolegji “Pjetër Budi” shquhet për punë…

Kolegji “Pjetër Budi” ndan bursa për anëtarët e Shoqatës së të Verbërve të Kosovës

Kolegji “Pjetër Budi”, Prishtinë ua ka ndarë katër bursa të plota studimi anëtarëve të Shoqatës së të Verbërve të Kosovës. Nëpërmjet një marrëveshjeje bashkëpunimi të nënshkruar ndërmjet themeluesit të Kolegjit “Pjetër Budi”, z. Besim Ajeti dhe drejtorit ekzekutiv të Shoqatës së të Verbërve, Mexhit Foniqi, të përzgjedhurve nga shoqata iu jepet mundësia që të studiojnë në ndonjërin nga programet akademike…

Sondazh i “Pjetër Budit”: Më shumë se gjysma e kosovarëve kundër zgjedhjeve të reja

Vetëm 28 për qind e kosovarëve janë të gatshëm të votojnë sërish, nëse organizohen edhe një palë zgjedhje sivjet, ndërsa më shumë se gjysma e kosovarëve konsiderojnë se “është maltretim” të dilet edhe njëherë sivjet në zgjedhje. Saktësisht 56 për qind e tyre kanë dhënë këtë përgjigje në sondazhin e realizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”, i cili për të anketuarit…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” filloi viti i ri akademik

Me një ceremoni solemne, sot në Kolegjin “Pjetër Budi” nisi viti akademik 2014/2015. Dekani i Kolegjit “Pjetër Budi”, Nuhi Rexhepi, iu tha studentëve të rinj se do të studiojnë në një institucion prestigjioz, siç është “Pjetër Budi”, ndërkaq i porositi ata që të mos jenë vetëm dëgjues të mirë në auditorët e kolegjit, por bashkëpunëtorë aktivë e krijues në procesin…

Sondazh: Shumica e kosovarëve kanë harxhuar 200-500 euro për pushime

Më shumë se gjysma e kosovarëve të anketuar nga Kolegji “Pjetër Budi” kanë shpenzuar 200-500 euro për pushimet verore. Saktësisht 56.7 për qind e të të anketuarve kanë shpenzuar këtë shumë parash, ndërkohë që 500-1000 euro i kanë shpenzuar 20 për qind e atyre që janë pyetur se sa para kanë shpenzuar për pushimet e tyre. Po kaq qytetarë kanë…

Ligjëruesit e “Pjetër Budit” – ekspertë në Autoritetin Kombëtar të Kualifikimeve

Sabri Klaiqi dhe Jeton Vokshi, ligjërues në Kolegjin “Pjetër Budi”, të cilët po ashtu kanë përfunduar studimet themelore dhe postdiplomike në këtë kolegj, janë angazhuar në Autoritetin Kombëtar të Kualifikimeve, në cilësinë e ekspertëve për verifikimin e standardit të profesionit, respektivisht standardit të profesionit “oficer doganor”, në sektorin e sigurisë publike. “Falë Kolegjit ‘Pjetër Budi’ ku mbarova studimet Bachelor dhe…

Konkurs për staf akademik

Kolegji “Pjetër Budi” në Prishtinë shpall konkurs për plotësimin e vendeve të lira të punës për stafin akademik:   Dr. i shkencave ekonomike Dr. i shkencave juridike Dr. i shkencave të menaxhmentit Dr. i fushës së doganës Dr. i fushës së turizmit Dr. i fushës së teknologjisë ushqimore Të interesuarit për vendet e punës duhet të paraqesin dokumentacionin si në…

Newsletter 14

Bashkangjitur e gjeni numrin e ri të Buletinit (Newsletter), me aktivitetet e fundit të Kolegjit “Pjetër Budi” Newsletter 14  

Kolegji “Pjetër Budi” nënshkruan marrëveshje për studime online

Kolegji “Pjetër Budi” dhe Albanian Massive Open Online Courses (ALMOOC) kanë nënshkruar një memorandum mirëkuptimi, i cili ka për qëllim të promovojë edukimin nëpërmjet metodës inovative të hapur online – mësim në distancë për studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” dhe më gjerë. Qëllim parësor mbetet nxitja e mësimdhënies dhe familjarizimi i audiencës kosovare me këtë koncept të ri mësimdhënieje, që…

Kolegji “Pjetër Budi” me ofertë të veçantë për studime

Kolegji “Pjetër Budi” po e përmbyll dekadën e parë të funksionimit duke ofruar në arsimin universitar mundësi për studime në drejtime unike. Programet akademike zhvillimore dhe të lidhura ngushtë me tregun e punës e karakterizojnë “Pjetër Budin”, duke e bërë të veçantë karshi institucioneve tjera publike e jopublike të arsimit të lartë. Kolegji “Pjetër Budi” edhe këtë vit akademik ofron…

Zgjedhen fotografitë më të mira “selfie”

Janë zgjedhur tri fotografitë më të mira të garës “Selfie ma i mirë prej krejtve!”, organizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. Fotografia e publikuar nga Ron Bërbatovci ka fituar shpërblimin kryesor. Kriter për përzgjedhjen e saj ka qenë numri i pëlqimeve (llajkave). Fotografia është realizuar në Golem të Shqipërisë, gjatë ekskursionit të maturantëve të Shkollës së Mesme Ekonomike të Fushë Kosovës…

Ju i keni dhënë jetë dhe emër të nderuar “Pjetër Budit”

Kolegji “Pjetër Budi”, megjithëse për nga mosha i ri, është institucion me shumë interes që, po ndërton një traditë të shkëlqyer në fushë të Doganave dhe Shpedicionit, Menaxhimit të Turizmit dhe Hotelerisë, Administrim Biznesit dhe Sigurimeve, është një institucion i nderuar, i dashur për të gjithë, veçanërisht mikpritës për të rinjtë dhe të rejat e vendit.   Për këto tri…

Kolegji “Pjetër Budi” nënshkruan marrëveshje me Shoqatën e Agjencioneve Doganore të Kosovës

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Shoqatën e Agjencioneve Doganore të Kosovës. Qëllimi i kësaj Marrëveshje është kryerja e praktikës profesionale nga fusha e Shpedicionit për studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” në  Agjensionet Doganore që i përfaqëson Shoqata si dhe shkëmbimi i përvojave profesionale në mes të palëve. Ky bashkëpunim gjithashtu përfshinë pika të ndryshme si, organizimin e …

Kolegji “Pjetër Budi” akreditohet për programin Juridik LLB

Pas përfundimit të procesit të vlerësimit nga Këshilli i Ekspertëve të Jashtëm, Agjencia e Kosovës për Akreditim ka marrë vendim për akreditimin e Programit Studimor Juridik të Kolegjit “Pjetër Budi”. Programi  LLB Juridik në Kolegjin “Pjetër Budi”, paraqitet si nismë që të edukojë liderët e rinj akademik në lëmin e shkencave të Drejtësisë. Të diplomuarit nga ky program do të…

Diplomoi gjenerata e re e studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi”

Gjenerata e re e studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” ka diplomuar të enjten, në një ceremoni solemne të organizuar në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë. Studentët e diplomuar kanë përfunduar studimet në nivelet Bachelor e Master, në programet Doganë dhe Shpedicion, Administrim Biznesi, Menaxhim i Turizmit e Hotelerisë, Sigurime dhe Menaxhim i Sigurimeve. Dekani…

Nesër diplomon gjenerata e re e studentëve

Pas tre vitesh studimi në Kolegjin “Pjetër Budi”, nesër diplomon gjenerata e re e studentëve. Ceremonia solemne e diplomimit mbahet në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe fillon në orën 17:00. Por, paraprakisht, absolventët do ta realizojnë defilimin tradicional nëpër Sheshin “Nëna Terezë”. “Pjetër Budi” është krenar me të gjithë!

Studentët e Pjetër Budit kryejnë praktikën në Doganën e Kosovës

Studentë e semestrit të katërt të drejtimit Doganë dhe Shpedicion janë duke kryer punë praktike në pikat përkatëse doganore. Arbër Dakaj student i vitit të dytë tha se praktika është mundësi mjaft e mirë që të testojnë njohuritë e fituara gjatë ligjeratave dhe implementimin e tyre në praktikë. “Njohuritë e fituara gjatë ligjeratave me profesorët e lëndëve, po kemi mundësi…

Ftoni edhe miqtë në garën për fotografinë më të mirë “selfie” dhe fitoni shpërblime!

Gara e fotografisë “Selfie ma i mirë prej krejtve”, e organizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”, është duke shkuar drejtë përfundimit të fazës së parë. Ju ende keni kohë të bëheni pjesë e garës, duke u bërë anëtarë të grupit “Gara ‘Selfie ma i mirë prej krejtve”  dhe pastaj të postoni fotot e juaja “selfie” \në këtë grup në Facebook. Fotografitë…

Në “Pjetër Budi” u promovua libri “Ia dolëm”

Kolegji “Pjetër Budi” promovoi sot librin e Ulpiana Lamës “Ia dolëm!”, një homazh për Kosovën në 15 vjetorin e çlirimit. Në amfiteatrin e Kolegjit “Pjetër Budi” në praninë e shumë mysafirëve u prezantua një projekt ku autorja Lama rrëfen për ngjarjet të cilat i ka përmbledhur në librin e saj “Ia dolëm”. Libri është përmbledhje e artikujve publicistikë të botuar ndër…

Libri i Ulpiana Lamës promovohet nesër në Kolegjin “Pjetër Budi”

Nesër më 14 qershor 2014, në Kolegjin “Pjetër Budi”, Prishtinë, promovohet libri i Ulpiana Lamës “Ia dolëm!”, një homazh për Kosovën në 15 vjetorin e çlirimit. Libri është përmbledhje e artikujve publicistikë të botuar ndër vite nga autorja në shtypin e Kosovës dhe të Shqipërisë. Promovimi organizohet në Amfiteatrin e Kolegjit “Pjetër Budi”, në orën 11:30. Me sponsorimin e Kolegjit “Pjetër Budi”,…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” u organizua Dita e Hapur

Gjatë gjithë ditës së martë, në Kolegjin “Pjetër Budi” është organizuar manifestimi Dita e Hapur. Që nga mëngjesi, në kolegj janë organizuar aktivitete të ndryshme edukative e argëtuese, me qëllim të shoqërimit të studentëve, profesorëve dhe mysafirëve të tjerë, si dhe qytetarëve që kanë shprehur dëshirën të vizitojnë “Pjetër Budin”. Pjesë e festës kanë qenë edhe nxënës të shkollave fillore,…

Dita e Hapur në Kolegjin “Pjetër Budi”

Nesër (e martë), më datën 10 qershor 2014, në Kolegjin “Pjetër Budi” organizohet Dita e Hapur, nga ora 12:00-17:00. Gjatë gjithë ditës, në kolegj do të organizohen aktivitete të ndryshme argëtuese, me qëllim të shoqërimit të studentëve, profesorëve e stafit. Ju, po ashtu, mund të merrni me vete miq e familjarë, në mënyrë që edhe ata të jenë pjesë e…

Shtyhet promovimi i librit të Ulpiana Lamës

Për shkak të ngjarjes tragjike të ndodhur në Termocentralin “Kosova A”, promovimi i librit të Ulpiana Lamës “Ia dolëm!”, i planifikuar të mbahet nesër në Kolegjin “Pjetër Budi”, shtyhet për datën 14 qershor 2014, në orën 11:30.

Studentë dhe profesorë të USHT-së vizituan Kolegjin “Pjetër Budi”

Një grup studentësh dhe profesorësh të Universitetit Shtetëror të Tetovës (USHT) vizituan Kolegjin “Pjetër Budi”. Vizita kishte për qëllim vendosjen e bashkëpunimit ndërmjet të dyja institucioneve, me fokus të veçantë në fushën e turizmit. Nga përfaqësues të “Pjetër Budi” ata u njohën me veprimtarinë e kolegjit, ndërkaq u dhanë edhe propozime konkrete për bashkëpunim të mëtejmë në fushën akademike dhe…

Nxënësit e shkollës së mesme “Hoxhë Kadri Prishtina” vizituan Kolegjin “Pjetër Budi”

Maturantët e drejtimeve Doganë dhe Sigurime të Shkollës së Mesme Ekonomike “Hoxhë Kadri Prishtina” nga Prishtina vizituan të mërkurën Kolegjin “Pjetër Budi”. Ata patën rastin të bashkëbisedojnë me stafin akademik dhe administrativ të kolegjit, si dhe të vizitojnë hapësirat ku zhvillohen aktivitetet akademike e shkencore të “Pjetër Budit”, si sallat e ligjërimit, amfiteatrin, bibliotekën etj. Nga profesorë të kolegjit, maturantëve…

Ekspertët e akreditimit vizituan Kolegjin “Pjetër Budi”

Grupi i ekspertëve për akreditim i përbërë nga prof. dr. Volker Gehmlich, prof. dr. Peter Mertens dhe prof. dr. Johannes Falterbaum kanë kryer vizitën në Kolegjin “Pjetër Budi”. Të shoqëruar nga drejtori i Agjencisë së Akreditimit të Kosovës (AAK), Basri Muja, ata gjatë vizitës kanë takuar dhe kanë debatuar me stafin menaxhues të institucionit, udhëheqësit e programeve, profesorët dhe studentët.…

Studentë nga Turqia vizitojnë Kolegjin “Pjetër Budi”

Një grup studentësh nga Turqia, të cilët ishin pjesëmarrës në një trajnim në Kosovë, kanë vizituar Kolegjin “Pjetër Budi”. Ata janë ndarë të kënaqur me kushtet e studimit që ofron kolegji dhe, po ashtu, kanë vlerësuar lart programet studimore që ka “Pjetër Budi”. Gjithashtu, ata kanë shprehur gatishmërinë dhe interesimin për bashkëpunim në fusha të ndryshme në të ardhmen

“Pjetër Budi” uron 7 Marsin – Ditën e mësuesit!

Me rastin e 7 Marsit – Ditës së Mësuesit, Kolegji “Pjetër Budi” uron të gjithë mësuesit, arsimtarët, profesorët e pedagogët. Respekt për kontributin dhe sakrificën e gjithësecilit në shkollimin dhe edukimin e brezave të tërë.

Publikohet broshura me esetë më të mira

Esetë më të mira të studentëve në temën e të drejtave të njeriut janë përmbledhur në një broshurë, e cila është publikuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. Nnë ese janë trajtuar tema të ndryshme, si të drejtat e fëmijëve, të drejtat e femrave, e drejta për t’u edukuar, shkelja e të drejtave të njeriut në Kosovë dhe më gjerë etj. Esetë…

Në “Pjetër Budi” u prezantuan projektet e ERASMUS-it

Kolegjin “Pjetër Budi” e ka vizituar të premten koordinatorja e Zyrës së Tempusit në Kosovë, Kimete Canaj. Për studentët dhe stafin ajo mbajti një prezantim të projektit ERASMUS, pjesë e programit të Bashkimit Evropian, me ç’rast shpjegoi të gjitha mundësitë për pjesëmarrje në projektet e këtij programi. Canaj inkurajoi stafin akademik e administrativ, si dhe studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”…

Intervistohen studentët e interesuar për praktikë në Gjermani

Është mbajtur të mërkurën faza e parë e intervistave të studentëve kandidatë për pjesëmarrje në praktikën tremujore në kompanitë gjermane, me të cilat Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi. Nga të gjithë aplikantët që kanë shprehur interesim për të kryer praktikën në Gjermani, e të cilët janë intervistuar nga komisioni profesional, do të përzgjidhet një listë e shkurtër me…

Sa lexojmë? 58 % thonë tre libra në vit!

Interneti dhe zhvillimet e hovshme teknologjike kanë bërë që librat të mos lexohen si më parë. Kështu, sipas një sondazhi të ralizuar në faqen e internetit të Kolegjit “Pjetër Budi”, 58 për qind e të anketuarve lexojnë më shumë se tre libra gjatë një viti, ndërkaq 42 për qind më pak se tre libra. Sipas një ankete botërore të realizuar…

Në “Pjetër Budi” ka filluar festivali “Një Botë”

Në Kolegjin “Pjetër Budi” të hënën mbrëma është hapur solemnisht edicioni i dymbëdhjetë i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit për të Drejtat e Njeriut “Një Botë”. Përveç publikut të shumtë, të pranishëm në hapjen e festivalit ishin edhe zëvendësministri i Kulturës, Hajdin Abazi dhe veprimtari Adem Demaçi. Festivali u hap me filmin dokumentar të Saimir Kumbaros “Martirët”, pas së cilit u…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” mbahet Festivali i Dymbëdhjetë Ndërkombëtarë i Filmit Dokumentar për të Drejtat e Njeriut “Një Botë 2013”

Në Kolegjin “Pjetër Budi” në Prishtinë nga data 23-27 dhjetor 2013 mbahet Edicioni i 12-të i Festivalit Ndërkombëtarë të Filmit Dokumentar për të Drejtat e Njeriut “Një Botë 2013”. Filmat të cilët do të  shfaqen në amfiteatrin e Kolegjit “Pjetër Budi” trajtojnë tema për të drejtat e njeriut në shumë vende të botës. Festivali hapet në orën 19:00 me filmin…

“Pjetër Budi” në Panairin e Karrierës

Studentët e “Pjetër Budit”  kanë prezantuar sot Kolegjin në Panairin e Karrierës që u mbajt në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Kosovës (BKUK). Në mënyrë të organizuar një grup i studentëve të Kolegjit kanë vizituar Panairin dhe kanë pasur mundësinë që të njihen për së afërmi me biznese të ndryshme pjesëmarrëse në Panair

Studentët e Kolegjit ‘Pjetër Budi” do të dërgohen në Gjermani për kryerjen e praktikës profesionale tremujore

Në Kolegjin “Pjetër Budi” ishin për vizitë pune afaristë të njohur nga Gjermania,  të cilët u bënë pjesë e thellimit të bashkëpunimit të Kolegjit me institucione ndërkombëtare. Pronari i firmës Ma-Tax Consulting GmbH,Karl Heinz Matt, së bashku me Clemens Sexauer, Roman Bertram, të cilët janë pronarë të kompanisë BEO GmbH, Alfred Isele, Dekan i Fakultetit të Macinerisë në Universitetin e…

Kolegji “Pjetër Budi” shpall KONKURS

Për plotësimin e vendeve të lira të punës:   1.     Sigurim fizik (një vend) 2.     Shtëpiak (një vend) KUSHTET   1.     Përvojë pune, shkathtësi organizative, fleksibilitet, gatishmëri për punë nën presion të mundshëm, aftësi të mira komunikimi. Kujdeset për sigurinë e studentëve, stafit dhe objektit.   2.     Përvojë pune, shkathtësi organizative, fleksibilitet. Kujdeset për riparimet/punët e nevojshme në objekt.   Kandidatët e…

Në “Pjetër Budi” u shënua Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut

“Është nder i madh që dikush, i cili është vetë i shtypur, të luftojë për të drejtat e njeriut”, tha Adem Demaçi Prishtinë, 10 dhjetor Me një ligjëratë të Adem Demaçit dhe shfaqjen e filmit dokumentar “Dear Mandela”, të martën në Kolegjin “Pjetër Budi” është shënuar 10 Dhjetori – Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut. Aktivitetet e organizuara nga…

Web faqja e “Pjetër Budit” në gjuhën angleze

Është lansuar versioni përfundimtar i web faqes së Kolegjit “Pjetër Budi” në gjuhën angleze. Web faqja përmban informacione të ndryshme me qëllim informimin dhe plotësimin e nevojave të studentëve, si dhe të gjitha informacionet që kanë të bëjnë me këtë institucion, i cili ofron studime universitare në programe specifike zhvillimore në Kosovë dhe rajon. Për më shumë, klikoni në www.pjeterbudi.com.

Kolegji “Pjetër Budi” shpall KONKURS

Për pranimin e tre (3) praktikantëve në:   1. Bibliotekë – një (1) praktikant/e 2. Zyrën e Prodekanit – një (1) praktikant/e 3. Zyrën e Marketingut – një (1) praktikant/e KUSHTET   Kandidatët duhet të kenë mbaruar shkollën e mesme apo të jenë studentë të drejtimeve të shkencave sociale. Ata duhet të kenë shkathtësi dhe njohuri të mira të punës…

Ditë informative nga Zyra e Cilësisë

Me rastin e fillimit të vitit të ri akademik, Zyra e Cilësisë e Kolegjit “Pjetër Budi” ka organizuar një ditë informative për stafin akademik të kolegjit.   Me këtë rast, me ligjëruesit është bashkëbiseduar për çështje që kanë të bëjnë me procesin e mësimdhënies dhe mësimnxënies, në mënyrë që puna e tyre më studentët të jetë sa më cilësore.  …

Kolegji “Pjetër Budi” nënshkruan marrëveshje me Sindikatën e Policisë

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Sindikatën e Policisë së Kosovës (SPK). Qëllimi i kësaj marrëveshjeje është rritja e bashkëpunimit ndërmjet Sindikatës së Policisë së Kosovës (SPK) dhe Kolegjit “Pjetër Budi” në fusha të ndryshme të interesit të përbashkët. Ky bashkëpunim përfshin pika të ndryshme, si: organizimin e aktiviteteve të përbashkëta, konferenca, simpoziume, tryeza, projekte zhvillimore, përpjekje për…

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me ‘‘INFRAKOS’’

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Infrastrukturën e Hekurudhave të Kosovës Sh.A ‘‘INFRAKOS’’. Qëllimi i kësaj  Marrëveshjes është rritja e bashkëpunimit në mes të Infrakos Sh.A dhe Kolegjit “Pjetër Budi”, në fusha të ndryshme të interesit të përbashkët. Ky bashkëpunim përfshinë pika të ndryshme si,  organizimin e  aktiviteteve të përbashkëta, konferencave, simpoziumeve, përpjekjet për ndërtimin e kapaciteteve të…

Jonathan Harrison, veteran i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, vizitoi Kolegjin “Pjetër Budi”

Jonathan Harrison, veteran i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, ka vizituar Kolegjin “Pjetër Budi” në Prishtinë. Gjatë kësaj vizite miqësore veterani me prejardhje nga Angliai cili është i dekoruar nga Presidenti i Republikës së Kosovës me urdhërin ” Adem Jashari”, ka ndarë me stafin menagjues të Kolegjit, përvojën e kaluar gjatë qëndrimit të tij në Kosovë dhe gatishmërinë për të ndihmuar…

Kënaqshmëria e të rinjëve me shërbimet publike

Në konferencën e mbajtur nga studentët praktikant në Kolegjin “Pjetër Budi”, u prezantuan tre problemet kryesore me të cilat ballafaqohen të rinjtë e kryeqytetit. Në grupin e parë të problemeve sipas sondazhit përfshihen ekonomia, papunësia dhe varfëria në grupin e dytë problemet në fushën e shëndetësisë, kurse në grupin e tretë të problemeve kryesore, sipas perceptimit të tyre janë uji…

Kolegji “Pjetër Budi” nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Sindikatën e Punëtorëve të PTK-së

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar të mërkurën marrëveshje bashkëpunimi me Sindikatën e Punëtorëve Profesionistë të Postës dhe Telekomit të Kosovës (PTK).   Bashkëpunimi pritet të përfshijë aspekte të ndryshme, si sondazhe, hulumtime, konferenca, tryeza, projekte zhvillimore etj.   Sipas marrëveshjes, Kolegji “Pjetër Budi” ofron kushte të volitshme për anëtarët e Sindikatës…, të interesuar të vijojnë studimet në këtë institucion.  …

Përfundoi praktika e studentëve në Kolegjin “Pjetër Budi”

Ka përfunduar më 1 tetor puna praktike e dhjetë studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” dhe të Universitetit të Prishtinës, të cilët kanë qenë pjesë e departamenteve të ndryshme të Kolegjit “Pjetër Budi”. Gjatë dy muajve, sa ka zgjatur praktika, studentët janë trajnuar në fushën e marketingut, të kontabilitetit, komunikimit masiv dhe fusha të tjera. Qëllimi kryesor i Kolegjit “Pjetër Budi”…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” nisi viti i ri akademik

Me një ceremoni solemne, ka filluar të martën viti i ri akademik në Kolegjin “Pjetër Budi”, Prishtinë. Studentë brucoshë, profesorë e mysafirë të tjerë kanë qenë të pranishëm në ceremoni, duke shënuar nisjen e vitit akademik 2013/2014.   Dekani i Kolegjit, prof. dr. Nuhi Rexhepi, iu ka thënë studentëve të rinj se “Pjetër Budin” do ta kenë përkrah drejt realizimit…

“Pjetër Budi” kaloi në objektin e ri

Kolegji “Pjetër Budi” zgjodhi Ditën Ndërkombëtare të Turizmit për të shënuar suksesin e tij të radhës. Studentët dhe stafi i Kolegjit “Pjetër Budi” mbajtën ceremoninë e rastit, me të cilën shënuan kalimin edhe në objektin e ri (godina ku ndodhej dikur Ombudspersoni , përballë Menzës së Studentëve në Prishtinë). Shiritin solemnisht e kanë prerë studenti i Universitetit Kingston në Londër,…

Kolegji “Pjetër Budi”, Prishtinë shpall KONKURS

                                                                  KONKURS                    për plotësimin e vendeve të lira të punës për stafin akademik: 1. Dr. dhe Mr. i shkencave…

Afaristë të njohur nga Gjermania vizituan Kolegjin “Pjetër Budi”

Në vazhdën e thellimit të bashkëpunimit me institucione ndërkombëtare, në Kolegjin “Pjetër Budi” ishin për vizitë pune afaristë të njohur nga Gjermania. Pronari i firmës Ma-Tax Consulting GmbH,Karl Heinz Matt, së bashku me Clemens Sexauer dhe Roman Bertram, të cilët janë pronarë të kompanisë BEO GmbH, si dhe Burim Neziri, bashkëpronar i kompanisë FAMA Sh.P.K. në Gjermani, me qëllim të…

Kolegji “Pjetër Budi” anëtar i rrjetit ndërkombëtar të Universiteteve të doganave

Kolegji “Pjetër Budi”, Prishtinë, tashmë është anëtar i Rrjetit Ndërkombëtar të Universiteteve të Doganave (International Netëork of Customs Universities), anëtarë të të cilit janë rreth 200 universitete nga mbarë bota. Pjesë e këtij rrjeti të rëndësishëm akademik botëror janë universitete nga vendet e Bashkimit Evropian, SHBA-së, Kanadasë, Amerikës Latine, Australisë, Afrikës, Japonisë dhe vendeve tjera nga Azia. Prej universiteteve dhe…

Kolegji “Pjetër Budi” me ofertë speciale për studime

Kolegji “Pjetër Budi” ka prezantuar ofertën e veçantë për studime, në të gjitha drejtimet dhe në të dy nivelet – Bachelor dhe Master. Kështu, për regjistrim në studimet Bachelor, studentët e shkëlqyeshëm përfitojnë 20 % zbritje, për grupe deri në veta – 5 % zbritje (BA dhe MA), për grupe deri në dhjetë veta – 10 % zbritje (BA dhe…

“Pjetër Budi” shpall konkursin për studentët e rinj – APLIKO!

Prishtinë, 9 korrik Kolegji “Pjetër Budi” ka shpallur të hapur konkursin për vitin akademik 2013/2014. Programet studimore, në të cilat studentët mund të regjistrohen këtë vit janë Doganë e Shpedicion (Bachelor dhe Master), Menaxhimi i Turizmit dhe Hotelerisë (Bachelor dhe Master), Administrim Biznesi (Bachelor), Sigurime (Bachelor dhe Master) dhe Menaxhment (Bachelor dhe Master). Ju duhet të studioni në “Pjetër Budi”…

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kremtojnë sot 273 vjetorin e pavarësisë

Urime 4 Korriku, Dita e Pavarësisë së SHBA -ve, vendit mik të Kosovës, vend ky që ndodhej përkrah secilit prej nesh atëherë kur kishim më së shumti nevojë. Studentët dhe Stafi i Kolegjit ‘Pjetër Budi’ Prishtinë.

Në Kolegjin “Pjetër Budi” u mbajt Dita e Hulumtimeve Shkencore

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” kanë prezantuar të premten, më 28 qershor, rezultatet e hulumtimeve të realizuara gjatë semestrit veror të vitit akademik 2012/2013, në kuadër të Ditës së Hulumtimeve Shkencore. Studentët, të ndarë në grupe, kanë realizuar hulumtime në tema si legjislacioni dhe funksionimi i shoqërive tregtare, transporti ndërkombëtar, narkotikët dhe pasojat e substancave narkotike etj. Prof. Dr. Orhan…

Newsletter 1

Bashkangjitur e gjeni numrin e parë të Newsletter (përmbledhjen e aktiviteteve) të “Pjetër Budit” për periudhën 15 maj-15 qershor 2013 newsletter 1

Kolegji “Pjetër Budi” organizon kurs shtesë për IT

Njoftohen të gjithë studentët e të gjitha programeve të Kolegjit “Pjetër Budi”, të cilët janë të interesuar për çështje të ndryshme të IT-së (si për formatizimin e kompjuterëve, riparime të ndryshme në hardver, për ndërrimin e HDD memories, etj.) se Kolegji “Pjetër Budi” me datë 21.12.2017, ditë e enjte, prej orës 16:00, fillon organizimin e një kursi shtesë për IT…

The students of “Pjetër Budi” College start practical work organized by the Ministry of Finance

The College “Pjetër Budi” has recently developed a cooperation agreement with the Ministry of Finance for the practical work of the students and now the fourth group of College students will begin with practical work. This group of five (5) students will conduct practical work organized by the Ministry of Finance, which will arrange the students of “Pjetër Budi” College…

Kolegji “Pjetër Budi” ndihmon fëmijët me autizëm

Kolegji “Pjetër Budi” ka organizuar  aktivitet për mbledhjen e mjeteve financiare për të ndihmuar fëmijët e prekur me autizëm. Me këtë rast studentët e profesorët kanë pasur mundësi të blejnë produkte ushqimore të përgatitura nga stafi i kolegjit, me çmime simbolike, ndërkaq mjetet financiare që janë grumbulluar nga shitja e produkteve iu janë dedikuar fëmijëve të prekur me autizëm. Këtë…

HAPET GARA SHPËRBLYESE PËR FOTOGRAFINË MË TË MIRË

Kolegji Pjetër Budi hap garën për fotografinë më të mirë për shkolla të mesme. Në këtë garë marrin pjesë të gjitha shkollat e mesme të Kosovës. Nxënësit e klasës, fotografia e të cilëve merr më së shumti pëlqime (like), fiton një udhëtim në Shkup dhe te liqeni i Matkës. Fotoja e secilës klasë të shkollës së mesme do të qëndrojë…

Doli nga shtypi numri i ri i revistës shkencore “Logos”

Ka dalë nga shtypi numri i ri, i gjashti me radhë, i revistës shkencore të Kolegjit “Pjetër Budi”, “Logos”. Revista përmban punime, në gjuhën shqipe dhe angleze, të cilat janë prezantuar në konferencën shkencore ndërkombëtare “Zhvillimi ekonomik si bazë për krijimin e vendeve të reja të punës”, organizuar nga “Pjetër Budi” muajin e kaluar. Punimet shkencore të prezantuara trajtojnë aspekte…

“LOGOS” sërish në duart tuaja

Kolegji “Pjetër Budi” nxori numrin e dytë të revistës shkencore “LOGOS”. Ky numër i revistës përqëndrohet kryesisht në fushën e bankave, sigurimeve dhe të turizmit e hotelerisë. Revista nr.2 Logos 2009 gjithashtu përmban transkriptin e Konferencës rajonale “Liberalizimin e tregut të sigurimeve në kontekstin e politikave dhe të legjislacionit të BE-së”, të organizuar nga Instituti i Shkencave Organizative “Pjetër Budi”.…

Revista Logos, numri i parë

Numri i parë i revistës shkencore “LOGOS” është një përmbledhje e aktivitetevehulumtuese, si të autorëve të angazhuar në Universitetin “Pjetër Budi” e po ashtu edhetë autorëve mysafirë, të cilët kontribuanme punimet e tyre shkencore. Shpresojmë se“LOGOS” do të jetë një ndihmesë për shoqërinë dhe do t’i hyjë në përdorim audiencës së gjerë. Logos

Publikohet numri 5 i “Logos-it”

Prishtinë, dhjetor – 2012:  Ka dalë nga shtypi numri më i ri, i pesti me radhë i revistës shkencore të Kolegjit Universitar “Pjetër Budi” – “LOGOS”. Ky numër i revistës përqendrohet kryesisht në fushën e turizmit dhe hotelerisë dhe shumica e punimeve të përfshira në të janë prezantuar në konferencën “Trendet në zhvillimin e turizmit dhe hotelerisë”, organizuar në vazhdën…

Doli “LOGOS” katër

Prishtinë, dhjetor – 2012: Ka dalë nga shtypi numri më i ri, i katërti me radhë i revistës shkencore të Kolegjit  “Pjetër Budi” – “LOGOS”. Ky numër i revistës përqendrohet kryesisht në fushën e turizmit dhe hotelerisë dhe shumica e punimeve të përfshira në të janë prezantuar në konferencën “Trendet në zhvillimin e turizmit dhe hotelerisë”, organizuar në vazhdën e kontributit…

“LOGOS” trajton tema nga tri fusha

Prishtinë, 2010 – Instituti për Studime i Shkencave Organizative – Aplikative “Pjetër Budi” nxori numrin e tretë të revistës shkencore “LOGOS”. Ky numër i revistës përqendrohet kryesisht në fushën e turizmit dhe hotelerisë, administartës publike dhe banka e sigurime. Revista Logos 3 gjithashtu përmban disa nga punimet e prezantuara në tryezën “Administrata publike dhe sfidat e reformimit të saj” organizuar…

Prezantimi i programit ERASMUS+ për studentet dhe stafin e “PJETËR BUDIT”

Koordinatorja e Zyrës së Erasmus+ në Kosovë, Remzije Istrefi ka mbajtur një prezantim për studentët, stafin akademik dhe stafin menaxherial të Kolegjit “Pjetër Budi”. Gjatë prezantimit, Istrefi është fokusuar në mundësitë që programi Erasmus+ ofron në komponentat kyçe, si ngritja e kapaciteve institucionale, mobiliteti i studentëve, stafit akademik e administrativ dhe partneritetet strategjike. Programi Erasmus+ ka për qëllim ngritjen e…

Konferenca ndërkombëtare e “Pjetër Budit” më 23 maj

Konferenca tradicionale ndërkombëtare shkencore, e cila organizohet nga Kolegji “Pjetër Budi”, do të mbahet në këtë institucion më 23 maj 2015. Këtë vit, tema e konferencës së katërt me radhë është “Zhvillimi ekonomik si bazë për gjenerimin e vendeve të reja të punës”. Në konferencë pritet të marrin pjesë studiues e hulumtues të fushave të ndryshme, të cilët me punimet…

Pjesëmarrësit e Konferencës Shkencore Ndërkombëtare

SESIONI I PARË Ekonomi, Financa dhe Administrim Biznesi 1.      Endri Papajorgji Privatizimi në Shqipëri si themel i integrimit në BE Privatization in Albania as the foundation of integration in EU 2.     Sofronija Miladinoski, Sanja Nikolic, Jelena Tast Qarkullimi ndërkombëtar i kapitalit gjatë krizës post financiare: implikacionet dhe ndryshimi International capital flows in the post- global financial crises period: implications and changes 3.…

U mbajt konferenca shkencore ndërkombëtare ”Procesi i integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor”

U mbajt konferenca shkencore ndërkombëtare ”Procesi i integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor” I ka përmbyllur punimet në Kolegjin “Pjetër Budi” konferenca shkencore ndërkombëtare  ”Procesi i integrimit evropian të vendeve të Ballkanit Perëndimor”. Më se 50 studiues nga vendi dhe rajoni u paraqitën me kumtesat e tyre shkencore në temat e konferencës, si zhvillimi i doganave dhe shpedicioneve në…

Kolegji “Pjetër Budi” organizon Konferencën e Tretë Shkencore Ndërkombëtare

Më 31 maj 2014, në Prishtinë Kolegji “Pjetër Budi” organizon Konferencën e Tretë Shkencore Ndërkombëtare “Procesi i integrimit europian të vendeve të Ballkanit Perëndimor”. Në konferencë pritet të marrin pjesë studiues nga vendi dhe bota, të cilët me punimet e tyre do të referojnë në tema të ndryshme, siç janë: zhvillimi i doganave dhe shpedicioneve në perspektivën e integrimeve evropiane,…

Stafi i Kolegjit “Pjetër Budi” në konferencë shkencore ndërkombëtare

Prof. dr. Orhan M. Çeku, ligjërues në Kolegjin “Pjetër Budi”, mori pjesë në konferencën shkencore ndërkombëtare “Sfidat e Harmonizimit të Arsimit të Lartë dhe të Kërkimit Shkencor në Trojet Shqipfolës”, e cila u mbajt në Tiranë më 29-31, gusht 2013, organizuar nga Instituti i studiuesve shqiptarë Alb-Shkenca. Në kuadër të Seksionit të Shkencave të Drejtësisë, të konferencës, Çeku  prezantoi kumtesën…

Pjesëmarrje në konferencën Shkencore ndërkombëtare për integrimet evropiane

Dr. Orhan M. Çeku, ligjërues në Kolegjin “Pjetër Budi”, ka marrë pjesë në Konferenca e Dytë Akademike Ndërkombëtare mbi Integrimet Evropiane “Integrimi i Evropës Juglindore në Bashkimin Evropian – Sfidat”, organizuar nga Qendra për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Studime Ballkanike dhe Universiteti Shtetëror i Tetovës, e cila është mbajtur më 29-30 qershor në Tetovë. Në konferencë pjesëmarrës ishin figura të njohura…

Vizitë studimore në Universitetin Politehnica të Bukureshtit

Ligjëruesi i Kolegjit Universitar “Pjetër Budi”, Imer Mushkolaj, ka marrë pjesë në një vizitë studimore në Universitetin Politehnica të Bukureshtit (Rumani), në kuadër të projektit të Tempus’it, që po zbatohet nga WUS Kosova “Inkurajimi i procesit të zhvillimit të kurrikulave në bazë të rezultateve të mësimnxënies dhe mësimdhënies së bazuar në hulumtim, në institucionet private të arsimit të lartë të…

Liberalizimi i tregut të sigurimeve në kontekstin e politikave dhe të legjislacionit të BE-se

Liberalizimi i tregut të sigurimeve në kontekstin e politikave dhe të legjislacionit të BE-se

Konferenca “Sigurimet e detyrueshme në Kosovë, sot dhe nesër”

Prishtinë, qershor – “Sigurimet e detyrueshme në Kosovë, sot dhe nesër” ishte tema e konferencës së organizuar nga Universiteti i Shkencave Organizative “Pjetër Budi”, që u mbajt në hotelin “Grand”, në Prishtinë. Në debat, ku morën pjesë përfaqësues të Bankës Qendrore të Kosovë, Shoqatës së Sigurimeve të Kosovës, kompanive të sigurimeve, përfaqësues nga Ministria e Financave të Maqedonisë, Ministrisë së…

Konferenca “Lehtësitë tregtare gjatë eksportit dhe importit të mallrave”

Prishtinë, qershor 2010 –“Lehtësitë tregtare gjatë eksportit dhe importit të mallrave” ishte tema e konferencës së organizuar nga Instituti për Studime i Shkencave Organizative –Aplikative “Pjetër Budi”, që u mbajt më 02 qeshor 2010 në lokalet e Institutit “Pjetër Budi”. Në këtë konferencë ku kanë marrë pjesë zyrtarë të lartë të Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave, të Ministrisë së Tregtisë…

Konferenca shkencore nderkombetare

Kolegji Universitar “Pjetër Budi” dhe Ministria e Tregtisë dhe Industrisë MENAXHIMI I RESURSEVE EKONOMIKE NË FUNKSION TË ZHVILLIMIT TË VENDEVE NË TRANZICION 23 – 24. 05. 2013 Prishtinë, Kosovë   Kolegji Universitar “Pjetër Budi” në Prishtinë këtë vit shënon nëntëvjetorin e ekzistimit në lëmin e turizmit, doganës, menaxhimit dhe sigurimeve në Kosovë. Kolegji do ta shënojë këtë jubile në mënyrë…

Studentët vizituan Muzeun e Kosovës

Ceremonia e diplomimit

Studentët e vitit të parë të Doganës, fitojnë turnirin në futboll

Prishtinë, 18 qershor Është zhvilluar turniri në futboll në kuadër të manifestimit “Ditët e hapura të Pjetër Budit”. Fitues të këtij turniri të organizuar nga studentët dhe stafi i Kolegjit doli ekipi “Rrushat”, të cilët mposhtën në finale ekipin “Çlirimi”, me rezultat 3:2. Lojtarët e ekipit fitues ishin: Engin Mecihan, Emir Zaimi, Kadri Durguti, Arsim Vokshi, Pleurat Rexhepi dhe ShkelzenTopalli.…

U botua numri i ri i revistës “Studenti”

Prishtinë, 22 gusht Ka dalë nga shtypi numri i ri, i dyti me radhë i revistës “Studenti”, e cila botohet nga Organizata Studentore e Kolegjit “Pjetër Budi”, Prishtinë. Revista përmban material të larmishme, duke filluar nga oferta e “Pjetër Budit” për studentët e rinj dhe ngjarjet e organizimet e shumta të këtij institucioni të arsimit të lartë, e deri te…

Revista “Studenti” në duart tuaja

Organizata Studentore “Studenti për Studentin” e Institutit “Pjetër Budi” botoi nr. 3 të revistës elektronike “Studenti”. Në këtë numër janë botuar disa nga punimet seminarike të studentëve në drejtimin Resurse Njerëzore. Revista studentore 3

Revista “Studenti” në vëllimin e dytë

Organizata Studentore “Studenti për Studentin” e Institutit “Pjetër Budi” botoi nr. 2 të revistës elektronike “Studenti”. Në këtë numër janë botuar disa nga punimet seminarike të studentëve në drejtimet Doganë dhe Shpedicion dhe Turizëm dhe Hoteleri, të përzgjedhura nga profesorët si më të mirat. Revista studentore 2

Revista Studenti

Studentët e Fakultetit të Turizmit dhe Hotelerisë kanë botuar punimet e tyre seminarike, në botimin e parë të revistës “Studenti”. Kjo revistë publikohet nga Organizata Studentore e Kolegjit “Pjetër Budi” Revista Studentore

Ekspertja zvicerane Gisela Raber po mban trajnime në “PJETËR BUDI”

Ekspertja zvicerane Gisela Raeber është duke mbajtur trajnime dhe workshope për stafin e Kolegjit “Pjetër Budi” në fushën e komunikimit dhe marrëdhënieve me publikun. Me një përvojë të gjatë dhe specialiste në këto fusha, Raeber ka bashkëpunuar me institucione dhe kompani në shumë vende të Evropës. Bashkë me stafin e Kolegjit “Pjetër Budi”, ndërkaq, ajo do të punojë në zhvillimin…

Ligjëratë për respektimin e të drejtës së autorit

Studentë të vitit të parë të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë marrë pjesë në një ligjëratë për respektimin e të drejtës së autorit. Me ta është diskutuar se si duhet luftuar plagjiatura gjatë punës së tyre të përditshme akademike. Studentët janë njoftuar edhe për metoda të ndryshme që ndihmojnë në zbulimin e plagjiaturës, siç janë programet e ndryshme softuerike.

U mbajt trajnimi për metodologjitë hulumtuese në rrugët digjitale

Një trajnim për metodologjitë hulumtuese në rrugët digjitale është organizuar në Kolegjin “Pjetër Budi” me pjesëmarrjen e një pjese të stafit akademik, Zyrës së Cilësisë dhe studentëve. Trajnimi është fokusuar në hulumtimet kuantitative nëpërmjet rrugëve të ndryshme të internetit dhe aplikacioneve softuerike dhe kishte për qëllim avancimin e njohurive dhe shkathtësive në këtë fushë, gjë që do të ndikojë në…

Në Kolegjin “Pjetër Budi” vazhdojnë trajnimet për të gjithë maturantët

Po vazhdojnë trajnimet për Testin e Maturës, për të gjithë maturantët, nga lëndët Gjuhë Shqipe, Gjuhë Angleze dhe Matematikë. Gjatë fundjavës, trajnimet do të vazhdojnë sipas këtij orari:   Kjo është faza e parë e trajnimeve, ndërsa faza e dytë do të fillojë më 8 qershor 2014, me trajnimet nga lëndët profesionale.   Kolegji “Pjetër Budi” fton të gjithë maturantët…

Të gjithë maturantët drejt Kolegjit “Pjetër Budi”

Maturantë nga të gjitha shkollat e komunës së Prishtinës po ndjekin trajnimet për Testin e Maturës të organizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. Në fazën e parë, trajnimet po mbahen në tre lëndë, Gjuhë shqipe, Gjuhë angleze dhe Matematikë, ndërsa në fazën e dytë të trajnimeve do të përfshihen lëndët profesionale të cilat do të organizohen gjatë javëve në vazhdim. Ajo…

TRAJNIME NË KOLEGJIN “PJETËR BUDI”

Kolegji “Pjetër Budi” ofron  trajnime të hapura për të gjithë të interesuarit, në këto fusha: PREZANTIMI NË POwER POINT (moduli bazik): Trajnimi zgjat 3 ditë nga 1 orë dhe mbahet më 6, 7 dhe 8 nëntor 2013, çmimi për person është 99 euro. PLATFORMA ONLINE E MARKETINGUT (moduli bazik): Trajnimi zgjat 3 ditë nga 3 orë dhe mbahet më 12, 13…

Studentët e “Pjetër Budit” trajnohen në kuadër të Projektit Tempus

Studentë të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë marrë pjesë në trajnimin e organizuar në Prishtinë, në kuadër të projektit Tempus, trajnim ky i cili kishte të bënte me inkurajimin e procesit të zhvillimit të kurrikulave bazuar në mësimnxënie dhe hulumtim. Përveç dy prezantimeve nga zyrtarë të Agjencisë së Akreditimit të Kosovës dhe Autoritetit Kombëtar të Kualifikimeve, studentët patën rastin të trajnohen…

Trajnim për zhvillimin e kurrikulave në kuadër të Projektit Tempus

Zyrtarë nga institucione të arsimit të lartë në Kosovë, në mesin e të cilëve edhe nga “Pjetër Budi”, kanë marrë pjesë në trajnimin e organizuar në Prishtinë, në kuadër të Projektit Tempus, trajnim ky i cili kishte të bënte me inkurajimin e procesit të zhvillimit të kurrikulave bazuar në mësimnxënie dhe hulumtim. Ekspertë të njohur nga institucione ndërkombëtare akademike-partnerë të…

Janë duke vazhduar trajnimet dhe workshopet për brucoshët e Kolegjit “Pjetër Budi”

Trajnimet që do të  mbahen sot dhe neser prekin fushat e Komunikimit dhe të Teknologjisë Informative, gjatë të cilave ekspertë të fushave nga stafi i Kolegjit “Pjetër Budi”, do të ofrojnë modele dhe shembuj konkret që lidhen me mënyrën e të komunikuarit, si dhe përdorimin sa më efektiv të teknologjisë informative. Më poshtë mund t’i shihni oraret për ditën e…

Studentë praktikantë trajnohen në Kolegjin “Pjetër Budi” 

Prishtinë, 02.08.2013 Studentë të Kolegjit “Pjetër Budi” dhe të Universitetit të Prishtinës po kryejnë punë praktike në departamente të ndryshme të Kolegjit “Pjetër Budi”. Në kuadër të praktikës, studentët janë duke u trajnuar në fushën e marketingut, kontabilitetit, komunikimit masiv etj. Nëpërmjet aktiviteteve të tilla, Kolegji “Pjetër Budi” ka për qëllim që t’i aftësojë të rinjtë, në mënyrë që të…

Trajnim për teknologjinë informative

Më 12-13 qershor, Kolegji “Pjetër Budi”, ka organizuar trajnim për aftësimin e stafit në përdorimin e teknologjisë informative. Gjatë dy ditëve eksperti i TI-së, Shpat Komoni, ka ligjëruar mënyrat e ngarkimit të dokumenteve dhe të fotografive në web- faqe, mundësitë e editimit të teksteve të ndryshme, si dhe aspekte të tjera teknike që lidhen me përdorimin sa më efikas të…

TRAJNIM: MENAXHIMI I RESURSEVE NJERËZORE

Kolegji Universitar “Pjetër Budi” organizon TRAJNIM: MENAXHIMI I RESURSEVE NJERËZORE Koha: 15 – 19 maj 2013 Vendi: Ohër, Maqedoni Qëllimi i trajnimit pesëditor është që ta bëjë zhvillimin më të suksesshëm të stafit në menaxhimin e lartë të resurseve njerëzore. Vijuesve të trajnimit iu ligjërojnë ekspertë të njohur të resurseve njerëzore. Në trajnim mund të marrin pjesë të gjithë të…

Visar Arifaj: Partitë e tjera ndonjëherë na e kalojnë me premtime absurde

Fushatat para- eletrolale janë show, zbavitje një mujore, reklama të hiperbolizuara me premtime, ndojëhere partitë tjera na e kalojnë me premtime absurde edhe neve”kështu u shpreh sot kryetari legjendar i Partisë së fortë para studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi”. Sa i përket fushës së shëndetësisë Arifaj tha se më mirë do të ishte që  në botë të tregoheshim si vendi…

Mustafa: Çështja e krijimit të Gjykatës Speciale është e panegociueshme

Çështja e krijimit të Gjykatës Speciale është e panegociueshme. Kështu tha të martën, në një debat me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa. “Çështja e Gjykatës Speciale nuk negociohet – ose do ta bëjë Këshilli i Sigurimit me propozim të Rusisë, ose do ta bëjmë ne në Kuvendin e Kosovës. Edhe pse nuk…

Cliff: Gjykata Speciale nuk po krijohet për UÇK-në

Kosova ka nevojë ta pastrojë reputacionin e saj për shkak të akuzave të Dick Martyt dhe për këtë shkak po krijohet edhe gjykata speciale. Kështu tha të martën, në një debat me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ian Cliff. Sipas tij, kjo gjykatë do të merret ekskluzivisht me pretendimet e ngritura në raportin…

Albin Kurti debatoi me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”

Krijimi i tribunalit për hetimin e krimeve të pretenduara të UÇK-së është rezultat i kapitullimit të kryeministrit Hashim Thaçi në bisedimet me Serbinë. Kështu tha të premten, në një debat me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”, kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti. “Ai mund të bëjë gjithçka në Bruksel, në bisedimet me dyer të mbyllura, përveç rezistencës”, u shpreh ai.…

Haradinaj: Thaçi s’ka argument për të qeverisur më gjatë

Kryeministri Hashim Thaçi dhe qeveria e tij nuk kanë çfarë të ofrojnë më, andaj vendit i duhet një qeveri tjetër. Kështu ka thënë të enjten, në një debat me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”, kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj. Haradinaj ka thënë se kësaj gjenerate të udhëheqjes së vendit i janë harxhuar argumentet qeverisëse dhe…

Granit Xhaka u nderua me “Medaljonin e Artë”

Me motivacionin “Për mjeshtrinë e dëshmuar në artin e futbollit dhe promovimin e shtetit të Kosovës në botë”, Kolegji “Pjetër Budi” e ka nderuar sot me Çmimin Vjetor “Medaljoni i Artë” futbollistin Granit Xhaka. Pas pranimit të çmimit nga Dekani i Kolegjit, prof.dr. Nuhi Rexhepi, Xhaka ka bashkëbiseduar me studentët në kuadër të “Klubit të Debatit” të “Pjetër Budit”. Pasi…

Avokati i Popullit: Në veri s’ka shtet

Avokati i Popullit, Sami Kurteshi, ka thënë para studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” se shteti i Kosovës nuk funksionon në veri të vendit. “Në pjesën veriore të Kosovës (Mitrovicë e Veriut, Zveçan, Zubin Potok e Leposaviq) nuk mund të flitet për ekzistim të pjesës së shtetit të rregullt, sepse nuk ka pushtet. Qeveria e Kosovës, institucionet e Kosovës nuk kanë…

Kryeshefi Ekzekutiv i Postës së Kosovës bashkëbisedoi me studentët e “Pjetër Budit”

Në kuadër të Klubit të Debatiti të Kolegjit “Pjetër Budi”, me studentët e këtij institucioni të arsimit të lartë ka bashkëbiseduar Sejdi Hoxha, Kryeshef Ekzekutiv i Postës së Kosovës (PK). Hoxha ka folur për historikun, funksionimin dhe menaxhimin e PK-së. Ai ka theksuar rëndësinë dhe përparësitë e përdorimit të shërbimeve postare por, njëkohësisht, ka paralajmëruar edhe nisjen në janar të…

Keqpërdoruesit rritin koston e zgjedhjeve

“Shpresoj që të mos ketë zgjedhje si këto, jo për nga cilësia e zgjedhjeve, sepse ajo ishte në nivel, por për nga vështërsitë dhe rrethanat në të cilat u mbajtën ato”, tha kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka, gjatë debatit me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), Valdete Daka ka thënë gjatë një bashkëbisedimi me…

Lirak Çelaj në Klubin e Debatit 

Lirak Çelaj, kryetar i Degës së PDK-së në Prishtinë dhe kryetar i Kabinetit të Qeverisjes së Mirë për Prishtinën, bashkëbisedoi të mërkurën me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”. Çelaj foli për tema të ndryshme – që nga kultura e edukimi, deri te politika. Duke u përgjigjur në pyetjen se çfarë kërkon një aktor të futet në politikë, Çelaj tha se…

Rona Nishliu bashkëbisedoi me studentët

Këngëtarja e njohur Rona Nishliu bashkëbisedoi të premten me studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”. Ajo foli gjatë për rrugën e saj në realizimin e qëllimeve si në fushën e muzikës, ashtu edhe në fusha të tjera të jetës. Ajo theksoi faktin se gjëja më e rëndësishme për njeriun është që të jetë sa më i dobishëm për vendin ku jeton.…

Korrupsion ka edhe në dogana

“Përpjekjet e përbashkëta për luftën kundër korrupsionit” ishte tema e debatit rajonal të organizuar të enjten në Universitetin “Pjetër Budi” në Prishtinë. Në debatin me studentët morën pjesë Naim Huruglica, Drejtor i Doganave të Kosovës, Snezhana Patirova, Drejtor në Shërbimin Doganor të Maqedonisë dhe Hasan Preteni, Drejtor i Agjencisë Kosovare Kundër Korrupsionit. Hasan Preteni ka dhënë një pasqyrë të funksionimit…

Stavileci: Të thyhen paragjykimet për bujqësinë

Duhet të thyhen paragjykimet se të merresh me bujqësi dhe agrobiznes sot në Kosovë nuk është e levërdishme dhe në trend. Kështu tha të mërkurën, në një bashkëbisedim me studentët e Kolegjit Universitar “Pjetër Budi”, ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Blerand Stavileci. Stavileci ka debatuar me studentët për mundësitë e bërjes biznes në Kosovë dhe gjetjen e rrugëve…

Pacolli bashkëbisedoi me studentët e “Pjetër Budit”

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Behgjet Pacolli, gjatë një ligjërate në Kolegjin Universitar “Pjetër Budi”, ka shpalosur para studentëve përvojat e tij si biznesmen dhe politikan. Ai i ka porositur studentët që t’i vënë përpara qëllimet që duan t’i arrijnë dhe të bëjnë çmos për përmbushjen e tyre. Pacolli ka theksuar se Kosova ka shumë nevojë për drejtimet zhvillimore, çfarë ekzistojnë në…

Doli nga shtypi numri i ri i revistës shkencore “Logos”

Ka dalë nga shtypi numri i ri, i gjashti me radhë, i revistës shkencore të Kolegjit “Pjetër Budi”, “Logos”. Revista përmban punime, në gjuhën shqipe dhe angleze, të cilat janë prezantuar në konferencën shkencore ndërkombëtare “Zhvillimi ekonomik si bazë për krijimin e vendeve të reja të punës”, organizuar nga “Pjetër Budi” muajin e kaluar. Punimet shkencore të prezantuara trajtojnë aspekte…

“LOGOS” trajton tema nga tri fusha

                              Prishtinë, 2010 – Instituti për Studime i Shkencave Organizative – Aplikative “Pjetër Budi” nxori numrin e tretë të revistës shkencore “LOGOS”. Ky numër i revistës përqendrohet kryesisht në fushën e turizmit dhe hotelerisë, administartës publike dhe banka e sigurime. Revista Logos 3 gjithashtu përmban disa…