Loading

Më shumë se 65 për qind e kosovarëve janë pro bashkimit me Shqipërinë, sipas rezultatit të një sondazhi të realizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”. 65.5 për qind e të anketurave i janë përgjigjur me “po, sepse bëhemi një shtet i fortë” pyetjes se a janë për bashkimin e Kosovës me Shqipërinë, përkundrejt 32.8 për qind nga ata që mendojnë se këto dy shtete nuk duhet të bëhen bashkë dhe se “Kosova duhet të funksionojë si shtet i pavarur”. Të pavendosur, që janë përgjigjur me “ende nuk e di” kanë qenë 1.7 për qind e të anketuarve.

Sondazhi është organizuar me qëllim të matjes së perceptimeve të qytetarëve përkitazi me bashkimin e Kosovës me Shqipërinë pas ngjarjeve të javëve të fundit dhe diskursit publik pro dhe kundër.

Share this:

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/