Loading

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin e Shkencave Kompjuterike dhe Kontrollit Automatik të Universitetit Politehnica të Bukureshtit (Rumani).

Marrëveshja përfshin fusha të gjera bashkëpunimi ndërmjet dy institucioneve, me fokus në bashkëpunim intensiv në fushën e shkencave kompjuterike dhe inxhinierisë. Sipas marrëveshjes, mësimi dhe hulumtimi shkencor, shkëmbimi i stafit, pjesëmarrja e përbashkët në aktivitete hulumtuese dhe zhvillim profesional, si dhe organizimi i simpoziumeve dhe konferencave të përbashkëta do të jetë në qendër të bashkëpunimit të të dy institucioneve.

Sipas Scimago Lab, Universiteti Politehnica i Bukureshtit është i renditur në vendin e 546-të në botë, të 15-tin në rajon dhe në vendin e parë në Rumani sa i përket numrit të publikimeve shkencore.

Share this:

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/