Kolegji Pjetër Budi

Vetëm 28 për qind e kosovarëve janë të gatshëm të votojnë sërish, nëse organizohen edhe një palë zgjedhje sivjet, ndërsa më shumë se gjysma e kosovarëve konsiderojnë se “është maltretim” të dilet edhe njëherë sivjet në zgjedhje.
Saktësisht 56 për qind e tyre kanë dhënë këtë përgjigje në sondazhin e realizuar nga Kolegji “Pjetër Budi”, i cili për të anketuarit ka shtruar pyetjen: “A do të dilni në zgjedhje nëse ato organizohen edhe njëherë sivjet?”
Të gjeturat janë se nga ky anketim 28 për qind e të anketuarve konsiderojnë se do të votonin edhe në një palë zgjedhje “për shkak se është e nevojshme”, ndërsa 16 për qind e të anketuarve janë shprehur të pavendosur rreth pjesëmarrjes në zgjedhjet eventuale.
Sondazhi është organizuar me qëllim të matjes së përceptimeve të qytetarëve për organizimin e zgjedhjeve tëv reja, si rrugë për të dalë nga kriza politike dhe institucionale në të cilën Kosova ndodhet aktualisht.