Kolegji Pjetër Budi

Një numër i madh studentësh, pjesëtarë të stafit akademik, administrativ e menaxhues i janë përgjigjur aksionit për dhurimin vullnetar të gjakut që u zhvillua të mërkurën në Kolegjin “Pjetër Budi”. Që në mëngjes, aksionit i është bashkuar edhe Drejtori i Bordit të Kolegjit, z. Besim Ajeti.

Aksioni është organizuar në prag të Ditës Botërore të Luftës Kundër Sëmundjes së Diabetit, që shënohet më 14 nëntor. Nga kjo sëmundje në botë vuajnë mbi 400 milionë njerëz, ndërkaq në Kosovë mendohet se çdo vit ndihmë mjekësore kërkojnë rreth 1000 persona.

Në kuadër të aktiviteteve jashtakademike dhe në përpjekje për edukimin e brezave të rinj edhe për humanizëm, Kolegji “Pjetër Budi” organizon rregullisht aksionet për dhurimin vullnetar të gjakut.