Kolegji Pjetër Budi

Dhjetëra studiues nga rajoni dhe më gjerë, në mesin e të cilëve edhe profesorë e studentë të Kolegjit “Pjetër Budi” kanë marrë pjesë në Konferencën e Tetë Shkencore Ndërkombëtare “Roli dhe efektiviteti i investimeve në procesin e integrimit të shoqërive ballkanike pas Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit”, e cila është mbajtur sot në Ulqin.
Një fjalë përshëndetëse në konferencë e ka mbajtur edhe dekani i “Pjetër Budit”, prof. dr. Hashim Rexhepi i cili, po ashtu, është prezantuar si bashkautor edhe me punimin shkencor “Performanca e tregut të sigurimeve – Studimi i tregut të sigurimeve në Kosovë për periudhën 2013-2014”.
“Pjetër Budi” sivjet ishte në mesin e bashkorganizatorëve të konferencës, e cila organizohet nga Instituti për Kërkime Shkencore dhe Zhvillim.