Loading

DOGANË DHE SHPEDICION

Department : Doganë dhe shpedicion BA

Overview

Level of Study BA
Intake Capacity 50

Me të mbaruar të studimeve në programin akademik Doganë dhe Shpedicion, ju mund të punoni kudo, si në sektorin publik, ashtu edhe në sektorin privat.

Do të mund të punësoheni në:

  • Doganën e Kosovës – në të gjithë sektorët e këtij institucioni
  • Agjencione doganore (shpedicion)
  • Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë
  •  Biznese private që merren me qarkullimin ndërkombëtar të mallrave dhe shërbimeve
  •  Ministri të Financave
  •  Qeveri të vendit
  •  Kuvendin e Kosovës
  •  Mund të jeni pjesëmarrës në hartimin e draftligjeve për tregti me jashtë etj.
  • si dhe mund të hapni biznese të ndërmjetësimit në fushën e doganave.

A e dini se?

Në Doganën e Kosovës punojnë rreth 700 punonjës. Numri më i madh i tyre nuk kanë mbaruar fakultetin relevant për punë. Ju i nevojiteni këtij institucioni.

Në Republikën e Kosovës ushtrojnë aktivitet afarist më shumë se 1000 biznese të fushës së ndërmjetësimit doganor dhe shpedicionit. Për çdo vit kalendarik më shumë 50 biznese të tilla fillojnë punën për herë të parë. Ju mund të jeni njëri prej tyre, pasi që këto biznese janë shumë profitabile.

Më shumë se 95% e studentëve të “Pjetër Budit”, të diplomuar në këtë drejtim janë të punësuar në sektorin profesional, për të cilin kanë mbaruar studimet.

Me diplomën e Kolegjit “Pjetër Budi”, ju mund të punësoheni menjëherë!!!

Doracaku

Share this:

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/