Loading

DOGANË DHE SHPEDICION

Department : Doganë dhe Shpedicion - Master

Overview

Level of Study MA
Intake Capacity 50

Bordi Drejtues i Kolegjit “Pjetër Budi” përkohësisht ka pezulluar procedurën për aplikim për riakreditim për këtë Program Studimor.

 

Me të mbaruar të studimeve në programin akademik Doganë dhe Shpedicion MA, ju mund të punoni kudo, si në sektorin publik ashtu edhe në sektorin privat. Diploma e “Pjetër Budit” ka vlerë të madhe.

 

Do të mund të punësoheni:

  • Në nivelet e larta menaxheriale të administratës doganore
  • Menaxher të agjencioneve të shpedicionit
  • Mund të hap biznese të ndërmjetësimit në fushën e doganave
  • Ekspertë në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, për anëtarësim në Organizatën Botërore Tregtare
  • Themelues të bizneseve private që merren me qarkullimin ndërkombëtar të mallrave dhe shërbimeve
  • Ekspertë në Ministri të Financave, në fushën e sistemit dhe politikës doganore
  • Këshilltarë të Qeverisë
  • Pjesëmarrës në hartimin e draftligjeve për tregti me jashtë
  • Përfaqësues të Kosovës në Forumet Ndërkombëtare për Tregti dhe Biznes Ndërkombëtar
  • Përfaqësues të Kosovës në nënshkrimin e marrëveshjeve për tregti dhe integrime evropiane etj.

A e dini se?

A e dini se menaxherët e lartë në administratën doganore nuk kanë kualifikim të lartë në fushën e Doganës dhe Shpedicionit? Ky kualifikim është i nevojshëm për ta, prandaj ju me diplomën Master Doganë dhe Shpedicion e keni vendin atje.

Në Republikën e Kosovës ushtrojnë aktivitet afarist më shumë se 1000 biznese të fushës së ndërmjetësimit doganor dhe shpedicionit, të cilat kryejnë punë të shpedicionit vendor. Kjo lëmi është shumë e rëndësishme të marrë zhvillim dhe karakter ndërkombëtar. Diploma Master Doganë dhe Shpedicion ju mundëson zhvillimin e shpedicionit dhe logjistikës ndërkombëtare, si komponentë e rëndësishme e tregtisë dhe biznesit ndërkombëtar.

Me diplomën e Kolegjit “Pjetër Budi”, ju mund të punësoheni menjëherë!

Doracaku

 

 

Share this:

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/