Loading

Kategori: Lajme

Përfundon praktikën grupi i parë i studentëve të “Pjetër Budi”-t

Grupi i parë prej 10 studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” ka përfunduar praktikën tremujore me pagesë në institucionet e Kosovës, për t;i lënë radhën grupit tjetër të studentëve. Grupi i parë për tre muaj ka punuar në terminalet doganore të Kosovës, falë memorandumit të bashkëpunimit të nënshkruar ndërmjet Ministrisë së Financave të Republikës së Kosovës dhe Kolegjit “Pjetër Budi”. Studentët janë shprehur të kënaqur me praktikën e kryer dhe kanë falënderuar “Pjetër Budin” për mundësinë e dhënë.
Verlindë Mehmeti, e cila e ka kryer praktikën në ZBD Dheu i Bardhë, ka pasur mundësinë që të punojë në të gjithë sektorët – që nga administrata, deri në kontroll të mallit. “Kam përfituar shumë nga kjo përvojë”, thotë ajo.
E kënaqur është shprehur edhe Nermina Salihaj, studente në Master Menaxhment, duke thënë se praktika po i ndihmon shumë për të fituar përvojë të punës. Ndërkaq Jonxha Janova, e cila ka studiuar në programin Doganë dhe Shpedicion e ka kryer praktikën në Aeroportin e Prishtinës.
“Ishte një përvojë e mrekullueshme”, shprehet ajo.
Përvojë interesante thotë të ketë fituar edhe Valon Neziri, i cili është shprehur i kënaqur për mundësinë e ofruar.
Gjatë kohës së praktikës, studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” janë përzgjedhur edhe për të qenë pjesë e një projekti të Bankës Botërore që kishte të bënte me hulumtimin për kohën e
zhdoganimit të dërgesave në import-eksport, respektivisht identifikimin e shkaqeve për vonesat e mundshme.
Një ndër synimet kryesore të Kolegjit “Pjetër Budi” është që studentët, përveç anës teorike, t;i përgatisë edhe në aspektin praktik, në mënyrë që ata të jenë sa më të aftë për punën që do ta bëjnë. Me programet akademike unike, “Pjetër Budi” është një ndër institucionet më prestigjioze të arsimit universitar në rajon
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Besim Ajeti luan rolin kryesor në filmin “Gjumë dhe dashuri”

Filmi, i cili së shpejti do të jetë në duar të selektorëve të festivalit prestigjioz Berlinale, është subvencionuar vitin e kaluar nga Qendra Kinematografike e Kosovës.
Aktori Besim Ajeti, themelues i Kolegjit “Pjetër Budi”, luan rolin kryesor në filmin “Gjumë dhe dashuri”, xhirimet e të cilit kanë
përfunduar para pak ditësh. Filmi me skenar të Arsim Halitit e Arian Krasniqit, regji të Arsim Halitit dhe me producent Valon Bujupin është një dramë komplekse familjare.
Në qendër të filmit “Gjumë dhe dashuri” është Astriti, i cili bën çka është e mundur për të shëruar vajzën e tij, Zanën, e cila prej muajsh ka rënë në koma si pasojë e një aksidenti. Në momentin kur Astriti vendos ta shesë edhe shtëpinë për ta dërguar vajzën e tij jashtë vendit, mjekët zbulojnë se Zana është shtatzënë. Ky lajm e trondit Astritin dhe ai bie në konflikt me gruan e tij, në përpjekje për të zbuluar se me kë ka mbetur shtatzënë Zana. Astriti vihet në kërkim të babait të fëmijës së palindur e që vazhdon të rritet në barkun e vajzës, e cila është në koma.
Aktori Besim Ajeti ka mbaruar Akademinë e Arteve, Dega e Aktrimit në Prishtinë, si dhe studimet e magjistraturës në Fakultetin e Arteve të Universitetit të Prishtinës. Që nga viti 1997, në periudha të ndryshme kohore, ka drejtuar institucione të ndryshme artistike. Gjatë viteve 1997-1998 ishte drejtor i Teatrit Alternativ të Prishtinës, i themeluar bashkë me emra të shquar të skenës kosovare, si Enver Petrovci, Fatos Berisha, Rafet Rudi etj. Në vitin 2002, Ajeti ka themeluar festivalin e filmit FestFilm Kosova “Hyjnesha në Fron”.
Ndërkaq, në vitin 2005 ka themeluar Kolegjin “Pjetër Budi” dhe tash është drejtor i Bordit të kolegjit. Ka luajtur në shumë shfaqje
tatrore, si “Odisea shqiptare”, ”Të mallkuarit”, “Aromë portokalli”, “Kush më ka faj që jam shqipëtar”, “Oh Karmela” etj, si dhe në filma dhe seriale televizive: “Shtëpia e Tmerrit”, “Jeta e një toke”, “Kaqurrelat” etj.
Në filmin e fundit “Gjumë dhe dashuri”, përveç Ajetit luajnë edhe Anisa Ismaili, Selami Taraku, Hysen Binaku, Verona Hoxha, Besfort Berberi, Alban Goranci, Luljeta Bajraktari, Bislim Muçaj etj.
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Kolegji “PJETËR BUDI” – Prishtinë shpall konkurs për plotësimin e pozitave të lira të punës:

1. Rektor i Kolegjit
Kushtet për aplikimi për këtë pozitë:
Të kenë gradën shkencore doktor i shkencave;
Të kenë të paktën thirrjen akademike profesor asistent;
Të kenë të paktën 3 vite përvojë pune në Arsimin e Lartë;
Të kenë përvojë punë menaxheriale;
Kandidatët me njohuri të gjuhës angleze do të kenë përparësi.
2. Prorektor për çështje akademike, hulumtime shkencore dhe marrëdhënie ndërkombëtare
Kushtet për aplikimi për këtë pozitë:
Të ketë gradën shkencore doktor i shkencave;
Të kenë të paktën 3 vite përvojë pune në Arsimin e Lartë;
Të ketë përvojë punë menaxheriale;
Kandidatët me njohuri të gjuhës angleze do të kenë përparësi.
3. Prorektorë për çështje jo akademike
Kushtet për aplikimi për këtë pozitë:
Të ketë gradën shkencore doktor i shkencave;
Të kenë të paktën 3 vite përvojë pune në Arsimin e Lartë;
Të ketë përvojë punë menaxheriale;
Kandidatët me njohuri të gjuhës angleze do të kenë përparësi.
4. Menaxher i Përgjithshëm i Kolegjit
Kushtet për aplikimi për këtë pozitë:
Të ketë diplomë universitare ose master;
Të ketë të paktë 3 vite përvojë pune menaxheriale;
Të ketë përvojë punë në Arsimin e Lartë;
Të ketë njohuri për financa dhe procedurën buxhetore.
5. Sekretar i Përgjithshëm i Kolegjit
Kandidatët që konkurrojnë për postin e sekretarit të Kolegjit duhet të përmbushinkëto kushte:
Të kenë diplomë universitare ose master ose ekuivalentë me më së paku katër vjet tëstudimeve;
Duhet të jenë nga fusha profesionale e drejtësisë;
Të kenë 3 vjet përvojë pune profesionale;
Të kenë aftësi të dëshmuara organizative dhe menaxhuese;
Të kenë njohuri për legjislacionin e Arsimit të Lartë dhe legjislacionin e punës;
Të kenë njohuri të mjaftueshme për proceset e arsimit dhe kërkimeve;
Kandidatët me njohuri të gjuhës angleze do të kenë përparësi.
6. Udhëheqësi i Zyrës për Sigurim të Brendshëm të Cilësisë
Kushtet për aplikimi për këtë pozitë:
Të kenë të paktën gradën shkencore master i shkencave;
Të ketë përvojë punë në Arsimin e Lartë;
Te kenë njohuri për Standardet Evropiane të Sigurimit të Cilësisë;
Të ketë përvojë punë menaxheriale;
Të kenë njohuri të avancuar të gjuhës angleze;
Të kenë njohuri të avancuara të programeve kompjuterike (Exel, SPSS).
7. Koordinator i Zyrës për ECTS kredi
Kushtet për aplikimi për këtë pozitë:
Të kenë të paktën gradën shkencore master i shkencave;
Të ketë përvojë punë në Arsimin e Lartë;
Te kenë njohuri për Sistemin Evropiane të Transferimit dhe Akumulimit të kredive ECTS
Të ketë përvojë punë menaxheriale;
Të kenë njohuri të avancuar të gjuhës angleze;
Të kenë njohuri të avancuara të programeve kompjuterike (Microsoft office).
8. Drejtor i Financave dhe Kontabilitetit
Kandidatët që konkurrojnë për këtë pozitë duhet të përmbushinkëto kushte:
Të kenë diplomë universitare ose master;
Duhet të jenë nga fusha profesionale e financave dhe kontabilitetit;
Të kenë 3 vjet përvojë pune profesionale;
Të demonstrojë njohuri dhe shkathtësi në përgatitjen e raporteve financiare;
Të ketë njohuri në përgatitjen e buxhetit;
Të kenë aftësi të dëshmuara organizative dhe menaxhuese;
Të kenë njohuri për legjislacionin e Arsimit të Lartë dhe legjislacionin e punës;
Të kenë njohuri të avancuara të programeve kompjuterike (Microsoft office)
9. Udhëheqës i Zyrës për Pranim dhe Kujdes ndaj Studentit (Shërbimi administrativ – i studentëve)
Kandidatët që konkurrojnë për këtë pozitë duhet të përmbushinkëto kushte:
Të kenë diplomë universitare nga fusha e drejtësisë, ekonomisë apo resurseve njerëzore;
Të kenë 3 vjet përvojë pune profesionale;
Të demonstrojë njohuri dhe shkathtësi në përgatitjen e raporteve të ndryshme;
Të kenë aftësi të dëshmuara organizative dhe menaxhuese;
Të kenë njohuri për Arsimit të Lartë;
Kandidatët me njohuri të gjuhës angleze do të kenë përparësi;
Të kenë njohuri të avancuara të programeve kompjuterike (Microsoft office).
Njoftim në lidhje me procedurën e aplikimit
Kandidatët që i plotësojnë kushtet për pozitën relevante duhet ta dërgojnë dokumentacionin e nevojshëm (të skanuar) në e-mail adresën zyrtare të kolegjit: pjeterbudi@gmail.com
Afati i aplikimit:
10.10. deri me 14.10.2016
Përzgjedhja e kandidatëve do të bëhet në përputhje me Ligjin e Punës në Kosovë, Statutin e Kolegjit dhe Rregullores për rregullat dhe procedurat e punësimit për stafin e Kolegjit.
Procedura apeluese
Pala e pakënaqur mund të paraqes ankesë në Bordin Drejtues të Kolegjit si organi më i lartë vendimmarrës brenda afatit prej 2 ditësh nga momenti i njoftimit me vendimin përkatës.
Bordin Drejtues i Kolegjit brenda 2 ditëve pune do të vendos në lidhje me ankesën.
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Granit Xhaka vizitoi Kolegjin “Pjetër Budi”

Vizitën e tij në Kosovë, futbollisti i Arsenalit dhe i Kombëtarës së Zvicrës, Granit Xhaka, e ka shfrytëzuar edhe për të vizituar Kolegjin “Pjetër Budi” ku, përveç stafit të institucionit, është pritur edhe nga qytetarë. Në një atmosferë relaksuese, ai ka bashkëbiseduar me ta për rrugën drejt suksesit, por edhe për të ardhmen e tij në klubin anglez.

Dekani i “PjetërBudit”, Hashim Rexhepi, e ka falënderuar Xhakën për vizitën, duke i uruar suksese në klubin e ri. Rexhepi tha se Xhaka është model për të gjithë të rinjtë se ata mund të arrijnë suksese me punë e përkushtim.
Duke folur për të arriturat e tij në futboll, Xhaka ka thënë se për suksesin nuk mjafton vetëm talenti, por duhet punë serioze në mënyrë që të arrihet sukses.
Nuk është hera e parë që Xhaka viziton Kolegjin “Pjetër Budi”, duke e dëshmuar miqësinë me studentët e këtij institucioni. Ai është një model suksesi për ta.

Në fund të vitit 2013, Xhaka është nderuar nga “Pjetër Budi” me “Medaljonin e Artë”, me motivacionin “Përmjeshtrinë e dëshmuar në artin e futbollit dhe promovimin e shtetit të Kosovës në botë”.

Në klubin e Arsenalit, Xhaka është transferuar para dy muajsh nga Borussia Monchengladbach.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Diplomoi gjenerata e re e Kolegjit “Pjetër Budi”

Gjenerata e re e studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” ka diplomuar të shtunën, në një ceremoni solemne të organizuar në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë. Studentët e diplomuar kanë përfunduar studimet në nivelet Bachelor e Master, në programet Doganë dhe Shpedicion, Administrim Biznesi, Menaxhim i Turizmit e Hotelerisë, Sigurime, Menaxhment dhe Menaxhim i Sigurimeve.

 

Dekani i “Pjetër Budit”, Prof. Dr. Hashim Rexhepi, në fjalimin e tij tha se studentët e kanë përmbushur një etapë shumë të rëndësishme të jetës – përfundimin me sukses të studimeve, si dhe i kanë përmbushur të priturat profesionale e akademike – e mbi të gjitha ato njerëzore. Por, sipas tij, arsimimi nuk ndalet pasi studentët të kenë diplomuar në kolegj.

 

“Thellimi i diturisë është një detyrë njerëzore, është diçka që e çon përpara jetën tuaj. Sepse vetëm nëpërmjet arsimimit të vazhdueshëm ne i shtojmë njohuritë tona njerëzore. Sepse nëse ndalet të mësuarit, do të ndalej progresi i njerëzimit, do të ndalojë zhvillimi shoqëror e prosperiteti ekonomik”, tha Rexhepi.

 

Sipas tij, asnjëherë nuk duhet ndjekur shtegun apo rrugën e tjetrit. “Duhet të ndiqni pasionin dhe zemrën tuaj. Sepse nëse gjendesh në një pyll dhe të duket se je i humbur dhe e sheh një shteg drite, me siguri se atë do ta ndjekësh”, i porositi ai studentët.

 

I ftuari në këtë ceremoni, shkrimtari e gazetari Ibrahim Kadriu, iu tha studentëve se diplomimi është vetëm fillimi i një rrugëtimi të gjatë në jetë, ndërkaq në emër të Organizatës Studentore të Kolegjit “Pjetër Budi” foli studenti Valon Neziri.

 

Me dy pika muzikore u paraqit sopranopja Ardita Ukaj, e përcjellë në piano nga prof. Naser Dula.

 

Ky vit akademik është i njëmbëdhjeti me radhë i funksionimit të Kolegjit “Pjetër Budi”, i cili shquhet për ofrimin e studimeve universitare në programe akademike zhvillimore.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Trajnime në kolegjin “Pjetër Budi”. Apliko tani!

Kolegji “Pjetër Budi” ofron  trajnime të hapura për të gjithë të interesuarit që duan të certifikohen në ECDL (European Computer Driving License) .
Trajnimet fillojnë të mbahen në  1 Qershor 2016 në sallën e teknologjisë informative të Kolegjit.  Për informacione shtesë shkruani në adresën: aurora.shehu@pjeterbudi.com
 TRAJNIMET TJERA:
 PREZANTIMI NË POWER POINT (moduli bazik): Trajnimi zgjat 3 ditë nga 1 orë dhe mbahet më 6, 7 dhe 8 qershor 2016, çmimi për person është 30 euro. Për organizimet në grup me mbi 10 persona, trajnimi mund të organizohet brenda një dite të vetme, e sipas nevojave edhe gjatë ditëve të uikendit.
Trajnimi për EXCEL (tri nivele):  Trajnimi zgjat 3 ditë nga 2 orë dhe mbahet më 6, 7 dhe 8 korrik 2016. Çmimi për person është 30 euro. Për organizimet në grup me mbi 10 persona, trajnimi mund të organizohet brenda një dite të vetme, e sipas nevojave edhe gjatë ditëve të uikendit.
Kandidatët e interesuar mund të paraqiten në e mailin aurora.shehu@pjeterbudi.com
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Platformë e mësimit online për studentët dhe stafin e “Pjetër Budi”-t

Kolegji “Pjetër Budi” do të ofrojë mundësinë e mësimit online, nëpërmjet platformës SITOS. Kjo është bërë e mundur pas marrëveshjes së arritur me bit Kosova (anëtar i bit Media) që përfshin shërbimet, mirëmbajtjen dhe përkrahjen e Platformës për Mësim Online SITOS. Të gjitha produktet dhe përmbatjet e ofruara nga kjo platformë do të jenë në dispozicion për studentët dhe stafin e kolegjit.
Në platformën e mësimit online janë të integruara edhe nëntë module për mësim online në fushën e teknologjisë informative, të bazuara në standardin ndërkombëtar ECDL, i njohur në më shumë se 140 vende të botës. Po ashtu, platforma përmban katër module elektronike për patentën e ndërmarrësisë ESC
Na ndiqni ose bëni share postimet tona

U mbajt takimi i Alumnit të Kolegjit “Pjetër Budi”

Shumë ide për bashkëpunim të mëtejmë janë diskutuar në konventën vjetore të Alumnit-studentëve të diplomuar të Kolegjit “Pjetër Budi”. Ata nga njëra anë dhe “Pjetër Budi”, nga ana tjetër kanë shprehur gatishmërinë për të vepruar së bashku në funksion të zhvillimit reciprok.
Dekani i Kolegjit “Pjetër Budi”, prof. dr. Hashim Rexhepi, iu tha ish-studentëve se ky institucion do të jetë gjithmonë përkrah tyre, me qëllim që t’i mbështesë në çfarëdo forme. Ndërkaq, studentët shprehën falënderimet për takimin dhe paraqitën sukseset e punës së tyre, por edhe sfidat.
Leonora Kusari, menaxhere e departamentit të këshillimeve në Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim mbajti një prezantim, gjatë të cilit tregoi për mundësitë që ky institucion iu ofron bizneseve ekzistuese, por edhe për krijimin e bizneseve të reja. Ish-studentët shprehën gatishmërinë që të ndërmarrin iniciativa të përbashkëta.

Na ndiqni ose bëni share postimet tona

Kolegji “Pjetër Budi” arrin marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Podgoricës

Kolegji “Pjetër Budi” ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Malit të Zi. Marrëveshja e nënshkruar nga dekanët përkatës, Prof. Dr. Hashim Rexhepi dhe Prof. Dr. Ana Lalevic Filipovic konsiston në bashkëpunimin ndërinstitucional në shumë fusha akademike dhe zhvillimore, si: shkëmbim i studentëve dhe stafit akademik, projekte të përbashkëta hulumtimi shkencor, programe të përbashkëta studimore, projekte të përbashkëta internshipi, organizim i përbashkët i konferencave, seminareve e aktiviteteve tjera etj.
Na ndiqni ose bëni share postimet tona
pjeterbudi@gmail.com
https://www.facebook.com/KolegjiPjeterBudi/?_rdc=1&_rdr
https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/
GOOGLE
https://pjeterbudi-edu.com/category/lajme/page/2">