Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania

Kolegji “Pjetër Budi” ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar nga organizata ndërkombëtare e Cilësisë, Quality Assurance in Albania me qendër në Strasburg, mbajtur më,11, 12, dhe 13 Qershor, në Universitetin Polis, në Tiranë. Ky projekt është bashkë-financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian. Në këtë trajnim morën pjesë kolegje dhe universitete nga Gjenova, Parisi, Bukureshti, disa Institucione Private të…

Read more

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” fillojnë punën praktike organizuar nga Ministria e Financave

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” fillojnë punën praktike organizuar nga Ministria e Financave

Kolegji “Pjetër Budi” para disa kohe ka zhvilluar një marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Financave për punën praktike të studentëve dhe tash do të fillojë me punë praktike grupi i katërt i studentëve të Kolegjit. Ky grup studentësh i përbërë prej pesë (5) vetëve do të zhvillojnë punën praktike të organizuar nga Ministria e Financave e cila do t’i sistemojë…

Read more

Më se 150 studiues në konferencën shkencore të bashkorganizuar nga “Pjetër Budi”

Më se 150 studiues në konferencën shkencore të bashkorganizuar nga “Pjetër Budi”

Më se 150 studiues në konferencën shkencore të bashkorganizuar nga “Pjetër Budi” Më se 150 autorë, me rreth 80 punime shkencore, kanë marrë pjesë në konferencën ndërkombëtare me temë “Roli i arsimit dhe shkencës në zhvillimin ekonomik të vendeve të regjionit” e cila është mbajtur në Ulqin të Malit të Zi, bashkorganizuar nga Instituti për Hulumtime Shkencore dhe Zhvillim nga…

Read more

Ibrahim Nicaj is elected chairman of the Student Parliament

Ibrahim Nicaj is elected chairman of the Student Parliament

“Pjetër Budi” College during the last few weeks organized student elections, attended by students of different directions, in this case was elected representatives of all programs organized by the College “Pjetër Budi”.Ibrahim Nicaj, a student of the Business Administration Program, was elected chairman of the Student Parliament of the “Pjetër Budi” College, with the majority of representatives of the program…

Read more

Punimi i Dr. Orhan Çekut në Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies

Punimi i Dr. Orhan Çekut në Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies

Punimi me titull “Competition Law in Kosovo: Problems and Challenges” (E drejta e Konkurrencës në Kosovë: Problemet dhe Sfidat”) i  Dr. Orhan Çekut u botua në revistën prestigjioze shkencore “Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies”Vol. 2015, 8(11). “Yearbook of Antitrust and Regulatory Studies” është revistë shkencore me recension ndërkombëtar e cila botohet nga Centre for Antitrust and Regulatory Studies University…

Read more

Doli nga shtypi numri i ri i revistës shkencore “Logos”

Doli nga shtypi numri i ri i revistës shkencore “Logos”

Ka dalë nga shtypi numri i ri, i gjashti me radhë, i revistës shkencore të Kolegjit “Pjetër Budi”, “Logos”. Revista përmban punime, në gjuhën shqipe dhe angleze, të cilat janë prezantuar në konferencën shkencore ndërkombëtare “Zhvillimi ekonomik si bazë për krijimin e vendeve të reja të punës”, organizuar nga “Pjetër Budi” muajin e kaluar. Punimet shkencore të prezantuara trajtojnë aspekte…

Read more

Russell: Mos u mësoni të jetoni me korrupsionin

Russell: Mos u mësoni të jetoni me korrupsionin

Korrupsioni është një sëmundje. Nëse jetoni gjatë me korrupsionin, mësoheni me të. Një shoqëri e fuqishme, me energjinë e të rinjve mund të ndihmojë që qasja në vend të ndryshojë për të mirë. Kështu tha të mërkurën, në një ligjëratë para studentëve të Kolegjit “Pjetër Budi” Andrew Russell, Koordinator i OKB-së për Zhvillim dhe Përfaqësuesi i Përhershëm i UNDP-së në…

Read more

Botimi i Artikujve/ Punimeve në revista me impakt, faktorë të lartë : Perspektivat e Scopus-it dhe Web of Science

Botimi i Artikujve/ Punimeve në revista me impakt, faktorë të lartë : Perspektivat e Scopus-it dhe Web of Science

Më 2 shkurt 2021, duke filluar nga ora 10:00 Kolegji “Pjeter Budi” organizoj trajnimin e radhës nga: Prof. Dr. Huseyin Uzunboylu – Drejtues i Bordit të Planifikimit, Auditimit, Akreditimit dhe Koordinimit të Arsimit të Lartë (YÖDAK) në Qipron Veriore. Tema e Trajnimit ishte: Botimi i Artikujve/ Punimeve në revista me impakt, faktorë të lartë : Perspektivat e Scopus-it dhe Web…

Read more