Loading

Muaj: Maj 2020

15 VITE NGA FILLIMI I PUNËS SË KOLEGJIT “PJETËR BUDI”

Si institucion i Arsimit të Lartë, Kolegji “Pjetër Budi” u themelua me 20 Maj 2005. Ky institucion cilësor u themelua me qëllim për t’i shërbyer vendit me arsim cilësor në mbështetje të të rinjëve, në zhvillim të aftësive të tyre shkencore, duke i përgaditë studentët për jetën, për punë profesionale, për të jetuar brenda një familje dhe brenda një komuniteti dhe për të qenë pjesë në mënyrë efektive në procesin zhvillimor dhe demokratik të shoqërisë dhe në hap me ndryshimet botërore.Përveç sigurisë të një niveli të lartë të studimit NE krenohemi me fleksibilitetin akademik, pavarsinë akademike-krijuese të stafit dhe studentëve, mendimin kritikë dhe mbështetjen e jashtëzakonshme në ndihmë të të gjithë studentëve dhe ish-studentëve tanë në mbarë botën ku ata jetojnë dhe punojnë në profesionet e tyre të marrura gjatë studimeve në drejtimet zhvillimore të cilat i ka ofruar dhe i ofron Kolegji “Pjetër Budi” gjatë 15 viteve të punës.Historikui i shkurt i Kolegjit “Pjetër Budi”Pas licencimit nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës, Kolegji “Pjetër Budi” filloi veprimtarinë e vet në vitin akademik 2005/2006 me drejtimin Doganë dhe Shpedicion dhe për t’u zgjeruar viteve në vazhdim me programe akademike tjera, si Menaxhim i Turizmit dhe Hotelerisë, Sigurime, Administrim Biznesi, Juridik, Menaxhim i Resurseve Njerëzore, Administratë Publike, Menaxhim i Marketingut dhe Banka – Kontroll Financiar në Baçelor, Doganë & Shpedicion, Menaxhment, Menaxhim i Sigurimeve, Menaxhim i Turizmit & Hotelerisë në nivelin Master dhe shkollimin profesional në Teknologji Informative.Gjatë kësaj periudhe kohore të punës akademike e shkencore, Kolegji “Pjetër Budi” ia ka dalë të bëhet lider në fushën e arsimit universitar – me programe zhvillimore unike, me staf akademik të fushës dhe me studentë të përgatitur për tregun e punës.Për gjatë viteve të funksionimit, Kolegji “Pjetër Budi” i’a ka dalë të bëhet qendër e rëndësishme e zhvillimeve akademike, shkencore e shoqërore.

Share this:

Vazhdon mësimi në distancë në Kolegjin “Pjetë Budi”

Gjendja e jashtëzakonshme nga pandemia COVIT-19 që po mbretëron në të gjithë botën e ka bërë të domosdoshëm transformimin e mësimdhënies nga ajo klasike në mësimdhënie online.
Kolegji “Pjetë Budi”  vazhdimisht që nga viti 2008 e ka promovuar dhe nxitur digjitalizimi e shërbimit studentor dhe procesin mësimor
nëpërmjet platformave të qasshme komerciale online të zhvilluara nga vet institucioni, siç janë: Sistemi SITOS, Sistemi i Shërbimit Administrativ të Studentëvë dhe Biblotekat Online që jan në shërbim të stafit dhe studentëve.
Me gjendjen e krijuar që nga 13, Marsi Kolegji “Pjetër Budi” me përvojën e krijuar paraprakisht, me kapacitet të plotë po u ofron studentëve edhe mësimdhënien ONLINE si dhe shërbime cilësore akademike edhe administrative.
Studentët masivisht i janë bashkëngjitur kësaj mënyre të mësimdhënies. në të gjitha lëndët dhe programet studimore që zhvillohen në bazë të orarit paraprak. Kalimi në mësimdhënien online të sinkronizuar u realizua menjëherë vetëm disa orë pas vendimit të Qeverisë për ndërprerjen e punës të institucioneve mësimore.
Ky proces është i dyanshëm i studentëve dhe profesorëve që realizojnë aktivitete virtuale të sinkronizuara në distancë duke përdoret platforma, ZOOM, ndërsa profesorët secilin studentë e kontaktojnë nëpërmjet këtij sistemi, ku hapet nyja online për ligjëratat kurse për testim po perdoret platforma Google classroom.
Një arritje e nevojshme është se po realizohet me sukses plani dhe programi mësimor, pa krijuar asnjë problematikë dhe duke realizuar procesin e mësimdhënies, mësimnxënies dhe monitorimit online në kohë reale

Share this:

COVID 19

Simptomat

Simptomat më të zakonshme të Koronavirusit janë ethet, lodhja dhe kolla e thatë. Disa pacientë mund të kenë edhe dhimbje fyti, zënie të hundës, rrjedhje hundësh ose barkqitje.

Këto simptoma janë zakonisht të lehta dhe fillojnë gradualisht. Disa njerëz infektohen, por nuk shfaqin ndonjë simptomë. Shumica e njerëzve (rreth 80%) shërohen nga sëmundja pa pasur nevojë për trajtim të veçantë.

Rreth 1 nga çdo 6 persona që preken nga Koronavirusi sëmuren rëndë dhe kanë vështirësi në frymëmarrje. Njerëzit e moshuar dhe ata me probleme kronike mjekësore, si presioni i lartë i gjakut, problemet e zemrës ose diabeti, kanë më shumë mundësi të marrin sëmundje serioze.

Personat me ethe, kollë dhe vështirësi në frymëmarrje duhet të kërkojnë kujdes mjekësor.

Masat për Parandalim

Ruajeni shëndetin tuaj dhe mbroni të tjerët duke bërë kështu:

  • Lani duart e juaja sa më shpesh – Pastroni rregullisht dhe tërësisht duart tuaja me një larës të bazuar në alkool ose lani ato me sapun dhe ujë
  • Mbani distancë nga të tjerët – Mbani sëpaku 1,5 metër distancë ndërmjet jush dhe personat tjerë..
  • Shmangni prekjen e syve, hundës dhe gojës, Prej aty, virusi hyn në trupin tuaj dhe mund të sëmureni.
  • Mbuloni gojën dhe hundën me bërryl ose faculeta kur kolliteni ose teshtini. Pastaj hidhni menjëherë faculetën e përdorur në kosh të mbyllur. Pikat e shpërndajnë virusin COVID-19.
  • Nëse keni ethe, kollë, dhe vështirësi në frymëmarrje, kërkoni kujdes mjeksor sa më shpejtë

Lajmërohuni

Lajmërohuni në numrin 038 200 80 800 në qoftë se keni ndonjë nga simptomat e lartpërmendura.

#rriNshpi

Share this:

https://twitter.com/pjeter_budi
https://www.instagram.com/kolegjipjeterbudi/