Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” vizituan Oden Ekonomike të Kosovës

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi” vizituan Oden Ekonomike të Kosovës

Studentët e Kolegjit “Pjetër Budi”, përkatësisht studentët e Programit Doganë dhe Shpedicion në kuadër të lëndës “E Drejta e Konkurrencës” me profesor Naser Gjinovci, realizuan një vizitë studimore në  Oden Ekonomike të Kosovës. Gjatë vizitës, studentët u njoftuan për punën dhe veprimtarinë e këtij institucioni shumë të rëndësishëm në vendin tonë i cili punon në promovimin e bizneseve vendore. Krahas vizitës studimore…

Read more

Urime për shumë mot Pashkët!

Urime për shumë mot Pashkët!

Urimet më të përzemërta me rastin e Festës së Pashkëve të gjithë qytetarëve të besimit Katolik.Këto Pashkë le të ringjallin zemërgjerësinë, tolerancën, respektin dhe dashurin në mes njëritjetrit. Urime për shumë mot Pashkët! Poashtu, bazuar në ligjin nr. 03/L-064 si dhe kalendarin e festave zyrtare për vitin 2019,njoftoheni se me rastin e festës së Pashkëve Katolike:Dita e hënë, 22.04.2019 do…

Read more

Ekspertja ligjore Teuta Rudi mbanë ligjëratë në Kolegjin “Pjetër Budi”

Ekspertja ligjore Teuta Rudi mbanë ligjëratë në Kolegjin “Pjetër Budi”

Ligjerata është mbajtur me studentët e drejtimit “Dogana dhe Shpedicion”  lidhur me të drejtën e konkurrencës në BE dhe aplikimin e normave të saj në legjislacionin Kosovar. Studentët patën mundësi të njoftohen se si mbrohet konkurrenca në tregun e brendshëm të BE-së nga aspekti juridik dhe çfarë ndëshkime ndërmerr Komisioni Evropian ndaj marrëveshjeve të ndaluara siç janë: kartelet, bashkimet e…

Read more

Kolegji “Pjetër Budi” bashkorganizator i Konferencës shkencore ndërkombëtare

Kolegji “Pjetër Budi” bashkorganizator i Konferencës shkencore ndërkombëtare

Në Ulqin, Republika e Malit të Zi, u organizua Konferenca shkencore ndërkombëtare me titull  “Strategjia për zhvillim ekonomik – lokal të komunave në vendet e Ballkanit me theks të veçantë pikëpamjet, sfidat dhe mundësitë e zhvillimit“. Kjo konferencë ndërkombëtare tradicionale u organizua nga “Instituti për Kërkime Shkencore dhe Zhvillim” në bashkëpunim me disa universitete te tjera ,ndër ta edhe  Kolegji “Pjetër Budi”…

Read more

KONKURS

KONKURS

Për pranimin e 4 praktikantëve në këta sektorë: 1. Zyra Ligjore – 1 praktikant/e2. Zyra e Komunikimit me Publikun – 1 praktikant/e3. Zyra e IT – 1 praktikant/e4. Zyra e Shërbimeve Administrative – 1 praktikant/e KUSHTET Për pozitën nr 1. kandidatët duhet t’i plotësojnë këto kushte: a) Të jenë studentë ose i diplomuar në drejtimë të juridikut.;b) Njohja e gjuhës…

Read more

Urime 9 Prilli, Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës!

Urime 9 Prilli, Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës!

Kushtetuta e Republikës së Kosovës paraqet aktin superior në hierarkinë normative të rendit juridik të Republikës së Kosovës, mirëpo Kushtetuta e Kosovës është më shumë se vetëm një grumbull i dispozitave kushtetuese dhe ajo bën më shumë se përcaktimin e organeve të pushtetit shtetëror dhe numërimin e të drejtave dhe lirive të njeriut. Kjo Kushtetutë i dha jetë pavarësisë dhe…

Read more